Sidor

fredag 8 oktober 2010

Vi ska jobba för hela länets bästa - debattartikel i Gefle Dagblad idag.

Idag publicerar GD vår debattartikel från mig Tomas och Margareta där vi beskriver kort om vår ambition att arbeta för hela länets bästa, och att fortsätta Moderaternas förnyelse som Sveriges enda arbetarparti.

Vi skriver inledningsvis: (klicka på rubriken för hela artikeln)

Gävleborgs län har många utmaningar framför sig, skriver Tomas Tobé, Margareta Berg Kjellin och Lars Beckman, riksdagsledamöter för Moderaterna från Gävleborgs län

I tisdags var det Riksdagens högtidliga öppning. Vi som representerar Nya Moderaterna gör det med stor respekt för våra väljare och vårt ansvar är nu att jobba för hela länets bästa.

I Gävleborg fick moderaterna nästan 10 000 fler väljare jämfört med valet 2006 och vi har nu tre mandat i Riksdagen. Men vi slår oss inte till ro med det. Vi tänker bidra till att moderaternas förnyelse fortsätter så att länets invånare ser oss som ett ännu bättre alternativ i valet 2014.

Gävleborgs län har många utmaningar framför sig. Den största är att bekämpa arbetslösheten, så att fler av länets invånare hittar en sysselsättning. Det arbetet måste ske på olika områden.

Tack vare alliansens seger i valet så behålls nu både ROT- och RUT-avdraget, vilket har lett till att länet får många nya företag samtidigt som befintliga företag anställer nya medarbetare.

Det är viktigt att förbättra matchningen så att arbetsmarknaden fungerar bättre. Det är inte acceptabelt att det finns många kompetenta arbetssökande som söker jobb och samtidigt ett stort antal arbetsgivare som inte hittar medarbetare. Gästrikelärling är ett utmärkt projekt som visar på goda resultat och som skulle kunna vara förebild för fler modeller med lärlingssystem.

Inga kommentarer: