Sidor

torsdag 21 oktober 2010

Motioner till Sveriges Riksdag från mig...

Riksdagen lägger nu ut alla motioner eftersom som de har lämnats in och för den som är intresserad så finns alla motioner inom kort på Riksdagens hemsida. Jag har skrivit ett antal motioner som ligger där. Här är ett exempel om att ROT och RUT avdraget borde utvecklas;

Motion

2010/11:M1434 Utveckling av ROT-avdraget och RUT-avdraget

MER INFORMATION

MOT201011M1434 (45 kbyte)

Motion till riksdagen

2010/11:M1434
av Lars Beckman (M)
Utveckling av ROT-avdraget och RUT-avdraget
Förslag till riksdagsbeslut

Riksdagen tillkännager för regeringen som sin mening vad som anförs i motionen om att utveckla ROT-avdraget och RUT-avdraget.
Motivering

Det så kallade ROT-avdraget och RUT-avdraget har varit en stor succé i många olika avseenden. Det har skapat många jobb och gjort svarta jobb vita. Det har också underlättat vardagen för många, inte minst äldre som tack vare avdragen har möjlighet att bo kvar längre i sina hem.

Respektive avdrag har dock skapat gränsdragningsproblem i vissa avseenden. Om en villaägare bygger en altan i trä gäller ROT-avdraget, men avdraget gäller inte om samma villaägare istället vill anlägga en stenaltan. Beskär man ett träd så gäller inte heller ROT-avdraget men gäller däremot om man klipper gräset.

Det finns ett antal olika situationer där det vore bättre om ROT-avdraget och RUT-avdraget omfattade allt man behöver hjälp med sin trädgård, sin villa och i sin bostad. Då skulle det skapas ännu fler jobb och ge de äldre som har eget boende en enklare vardag.

I syfte att skapa ett enklare regelsystem vore det önskvärt om regeringen skapade ett enhetligt och mer lättöverskådligt ROT-avdrag och RUT-avdrag, i samråd med branschföreträdare i syfte att undvika gränsdragningsproblem.

Detta bör ges regeringen till känna.

Stockholm den 21 oktober 2010


Lars Beckman (M)

Inga kommentarer: