Sidor

måndag 4 oktober 2010

Alliansen vann den viktiga omröstningen om talman trots att s sökte aktivt stöd från SD idag!

Idag var det den viktiga omröstningen om valet av Talman. S och de två andra röda partierna hade kunnat lägga ner sina röster och därmed uteslutit SD möjlighet att styra över politiken.

Man ska komma ihåg att Alliansen ökat stödet betydligt sedan förra valet och nu är skillnaden 3 gånger större mellan Alliansen och de tre röda partierna i antal avlagda röster.

Men istället för att göra det så valde s att söka ett aktivt stöd från SD i talmansfrågan men nu vann man inte stöd för sitt förslag och alliansen vann omröstningen utan stöd från SD eftersom Tomas Bodström lämnat USA för att resa till USA, och en vänsterpartist som uteblev från omröstningen. Någon från det röd-gröna blocket röstade även blankt för att markera sitt missnöje mot Mona Sahlin. I och med agerandet i Riksdagen idag så har hon påskyndat sitt utträde ur svensk politik genom att visa att hon inte håller sitt ord inför väljarna. Mona sa före valet att s aldrig skulle samarbeta med SD men idag sökte partiet aktivt stöd från just SD. Mona svek alltså sitt löfte till svenska folket redan första dagen på den nya mandatperioden. Pinsamt.

Inga kommentarer: