Sidor

onsdag 15 september 2010

Lars Ohly var ledsen över att Berlinmuren föll. S borde skämmas som vill ha en kommunist i en svensk regering.

Uppdrag granskning visade ikväll hur Lars Ohly ljugit vid ett antal tillfällen om hans uttalande om att han var ledsen att Berlinmuren föll.

Det är direkt ansvarslöst att s vill ha en kommunist i en svensk regering som inte har en ren demokratisk historia. Det människor dog för, att få leva i ett fritt liv, kallar alltså Ohly att han är ledsen för.

Klicka på rubriken för inslaget i SVT Uppdrag Granskning.

2 kommentarer:

Erik sa...

Fast om man lyssnade på vad Ohly faktiskt sa när uppdrag granskning visade hela sekvensen blev bilden en helt annan. Det Ohly faktiskt sa sig vara ledsen över var att hans bild av öststaterna som en fungerande förebild brast och han var tvungen att ompröva sitt politiska engagemang.

Precis efter det säger Janne Josefsson att "Det är mänskligt att glömma eller förtiga, men nu försöker han skriva om sin historia återigen. Och det handlar om den mest grundläggande politiska frågan av alla, om förhållandet till sanningen och demokratin."

Jag vet inte vad Janne syftar på med den kommentaren för den tidigare intervjun med Ohly visade otvetydigt att alla Ohlys senare kommentarer om händelsen bara var kortare och mer koncisa versioner av det tillkrånglade svaret i intervjun från 2004.

Men det kanske är just det som är problemet. Ohly uttryckte sig onödigt krångligt... men för en normalbegåvad person är det inte allt för svårt att utläsa vad han faktiskt menade: Han var glad över att Berlinmuren föll men ledsen över att den förebild han trodde fanns i öststaterna visade sig rutten från insidan.

Bra att Uppdrag Granskning visade hela intervjun från 2004, men ytterst konstigt att Janne drog en så uppenbart felaktig slutsats.

Erik sa...

Jag kanske ska tillägga att jag inte håller med Ohly om mycket. Men att lägga falska påståenden i hans mun och samtidigt hänvisa intervjun som bevisar att det är falska påståenden får väl ses som synnerligen lågt.

Det finns inget i detta att dra politiska växlar på. Åtminstone inte om man tänker hänvisa till Uppdrag Gransknings intervju från 2004.