Sidor

lördag 21 augusti 2010

Törs inte socialister tillåta fria kommentarer på sin blogg?

Elin Lundgren beklagar att jag inte har kommenterat hennes inlägg på en Facebook profil som jag inte har access till men nu har jag skickat en kommentar till henne på hennes blogg och istället för ha fria kommentarer utan förhandsgranskning och censur så har hon det på sin blogg, men det är väl så ett socialistiskt samhälle fungerar? S vill ha kontroll på allt medan vi i alliansen tror på frihet under ansvar. Det blir då logiskt att man inte vill att en kvinnlig yrkesarbetande kvinna som är artist ska uppträda inför LO medlemmar för tänk om hon skulle säga något okontrollerat och dumt som kan påverka medlemmarna att rösta fel?

Vad tycker Elin Lundgren om hennes partivänner som sa upp ett avtal med den kvinnliga artisten? Är det rätt att man ska få sparken av arbetarrörelsen för att man har fel politisk uppfattning och vad skulle Elin säga om en medarbetare i Gävle kommun sparkades för sin politiska åsikt eller är det så det fungerar idag i den s-styrda kommunen? Kan personer med öppet borgerliga uppfattningar bli chefer i Gävle kommun och göra karriär eller ens bli anställda? Jag vet minst ett exempel där en person som sökte en cheftjänst inte fick den för att hon var centerpartist och inte socialdemokrat.

6 kommentarer:

Amanda sa...

Ett lätt sätt att komma undan från den verkliga frågan Lars, varför du ljuger. De allra flesta vet att om man går ut och påstår något om både personer och händelser så ska man ha belägg för det, inte gå på hörsägen och sen säga att man inte har tillgång till informationen. Det blir väldigt lätt oseriöst precis som din slutkläm på det här inlägget. Om du nu vill påstå att Gävle Kommun diskriminerar vid anställningar så fram med korten på bordet utan att hymla, eller är det så moderater jobbar i valkampanjen. Jag trodde att det handlade om att föra fram sin politik och inte om att försöka nedvärdera de andra, men jag kanske har förstått det fel.

Lars Beckman sa...

Amanda, jag ljuger inte, det får stå för Socialdemokraternas smutskampanjer.

Jag vet att både Gefle Dagblad och Arbetarbladet skrev om Marina Alfredsson Bror i Gävle som sökte en chefstjänst och som på anställningsintervjun fick frågan om hon var socialdemokrat, och som argument för att hon inte fick tjänsten, fick samma argument - att hon inte var sosse. Det här är ett problem, att inte anställda i Gävle kommun kan göra karriär på egna meriter, utan ska värderas efter partifärg. Det är ett problem att Sten Öberg sktf är aktiv socialdemokrat så facket kommer inte heller att protestera mot den politiska åsiktsregistreringen.

Elin sa...

Lars Beckman, det blir bara för mycket när du snackar. Du vet hitintills ingenting om varför jag har valt att granska kommentarer på min blogg innan de släpps igenom. Att du inte tänker längre än du gör och använder ordet censur innan du vet vad det handlar om är illa. Det är poppis hos diverse nazister att läsa min blogg och skriva mycket obehagliga kommentarer, som gränsar till hot. Tycker du att det är helt orimligt av mig att inte vilja ha dem publicerade på min blogg?

Vad LO väljer att göra eller inte göra lägger jag mig inte i. Varför skulle jag göra det. Den största frågan har inte resonerat nånstans, varför de bokade en tämligen trist artist från början...

Vad gäller dina utspel om vem som betalar vad, kan du inte ringa LO och fråga istället? Eller Tom Widorsson? Annars kan man få bilden av att poängen inte är att veta, utan att få planera osanna bilder hos folk? Så där som du gärna gör med mig.

Marina Alfredsson-Bror sa...

Jag sökte tjänst som utvecklingsledare inom äldreomsorgen i Gävle kommun.Det var 2006. Under intervjun med personalkvinnan så kommer frågan vilket parti jag valarbetar för. Jag svarar på frågan för jag tycker inte det är något att hymmla med och summan av kardemumman blev att en kollega fackligt aktiv fick tjänsten. Jag fick inte någon förklaring varför de tillsatte en annan person.Jag anser att jag hade bättre meriter.

Sedan får ni bedömma själva vad jag drog för slutsats - det stod i tidningen.

Elin sa...

Det är naturligt vis inte okej OM det var så att du hade bättre meriter Marina. Varför skulle jag tycka det var bra?
Lika lite som man frågar om någon ska skaffa barn ska man fråga vilken politiskt parti man främst sympatiserar med.
Med all respekt, vad som stod i tidnigen 2006 är det nog få som minns rakt av.
Det var ett exempel, finns det fler? Så pass många att vi kan säga att det är en allvarlig trend?

Elin sa...

Och Lars, det jag beklagar att du inte har kommenterat har inget att göra med vad du skrev på facebook någonstans, utan att du skrivit i din blogg att jag skulle ha fått !partiet" att styra vem som får vara din vän på facebook. Det är något helt annat och en allvarlig lögn från dig. Vinkla inte om saker.
Och varför du ljugit om det har du fortfarande inte förklarat.