Sidor

fredag 30 juli 2010

Insiktsfull ledare i Gefle Dagblad om opinonsmätningar.

Gefle Dagblad skriver en ledare idag om opinionsmätningar och om alliansens medvind i de mätningar som varit de senaste månaderna.

MEN som GD mycket riktigt påpekar, det finns bara en mätning som räknas och det är valdagens resultat. I vårt län kommer säkert Socialdemokraterna att kasta in allt man har, med sin medvänner, så det kommer att bli ett hårt tryck på Alliansen att stå emot alla attacker. Med tanke på att socialdemokraterna styrt så länge i länet så sitter det en aktiv eller fd aktiv socialdemokrat på många viktiga samhällspositioner och de brukar kliva fram när det blir valrörelse med budskap som passar socialdemokraterna så nästa gång du ser eller hör en nyhet, fundera över vem som är avsändare, i vilken media budskapet kommer, och vad syftet är med budskapet. Med stor sannolikhet är det socialdemokraterna som ligger bakom i länet för att påverka dig att rösta socialistiskt. Problemformuleringsrätt heter det på ett finare språk, men vill du ha en annan mer positiv utveckling i länet, så rösta på Alliansen, så kan vi få det bättre i länet.

Socialdemokraterna har haft 100 år på sig, och resultatet är väl känt. Vi ligger sist på alla nationella rankinglistor oavsett område. Det är inte en naturlag utan det mönstret går att bryta, med en ny politik för hela länet.

Inga kommentarer: