Sidor

lördag 17 juli 2010

Aftonbladet nya pravda? Arbetarbladets Lutti i samma division?

Sverige har förmodligen fått sin egen version av Pravda, den bokstavstrogna tidningen som ger läsare sin version av den socialistiska makten i Moskva. Efter Aftonbladets agerande, där ledarredaktionen både åtalat och dömt den tidigare ministern, utan vare sig utredning, bevis eller rättegång, så är det uppenbart att man är i panik på Sveavägen, s högkvarter, och att man inte drar sig för något för att försöka vinna ett val åt "partiet".

Men varför Kennet Lutti, som brukar vara självständig i förhållande till partiet i en del frågor, så lydigt följer Sveavägens direktiv är lite mer svårförståeligt....

I dagens ledare vidhåller han att den tidigare ministern har gjort sig skyldig till oegentligheter. Han skriver; "Till de fifflande, lättviktiga moderata ministrarna som tvingades bort kan läggas Sven Otto Littorin. Han väger tyngre, men för partiet var det märkligt lätt att sudda ut hans gärningar."

Jag tycker att Kennet Lutti, för sin och Lena Mellins trovärdighet skull, borde i vart fall kunna presentera några fakta i det som hänt. Annars måste vi konstatera att Lutti är partiets megafon, utan trovärdighet och integritet. Varför säljer han sig och Lena Mellin så billigt till rörelsen?

Inga kommentarer: