Sidor

lördag 22 maj 2010

Ge Gefle IF rimliga förutsättningar med en anläggning som skapar intäkter så klarar man sig själv! Vi behöver en idrottsallians i Gävle.

Gävle kommuns tjänstemän och politiker har hamnat alldeles snett i sina relationer med Gefle IF. Man vill tvinga på föreningen en kraftigt ökad kostnad, men man ger inte rimliga förutsättningar för att skapa nya intäker. Det här har jag och Niclas Bornegrim påpekat i debattartiklar och på andra sätt sedan i början av det här året, men kommunledningen har kört ett chicken race mot Gefle IF.

Samma politiker och tjänstemän som hade tänkt att ha råd med minst 100 miljoner till ett kulturhuvudstadsår klarar inte av att se till att länets viktigaste fotbollslag får rimliga villkor och förutsättningar. Stisses krönika igår i GD och AB redde ut förutsättningarna väl.

Jag har sagt det förut, men jag säger det gärna igen. Med nuvarande kommunledning så kommer inte frågan att lösa sig för varken Gefle IF eller Brynäs IF. Med tre partier som vill backa in i framtiden och som prioriterar kultur före idrott så ordnar sig inte de är viktiga framtidsfrågorna för Gävle.

Så alla idrottsvänner i Gävle - nu är det hög tid att hjälpa till med att kampanja öfr alliansen, idrottsalliansen.

2 kommentarer:

Picus.V sa...

Sluta löjla dig Lars....

Ska vi skattebetalare slänga ut hur mycket SKATTEPENGAR som helst för en elitförening son tydligen fått storhetsvansinne?
Aldrig...

Maud, näringslivsminister från Maud Olofsson-partiet var ganska bestämd när det gällde SAAB. Staten skulle inte stödja något privat näringsliv. Varför ska kommunen göra det?

Jag kan gärna göra en insats för GIF. Men inte på villkor som helst...

PEJ sa...

Lars, seriöst. Vill du lägga 90 miljoner (skattepengar) utan att höja Gefle IFs hyra ??

Hur var det nu med Läckerolarena när Brynäs skulle dit - fick inte de en kraftig hyreshöjning??
Är det skillnad på klubb och klubb??