Sidor

lördag 29 maj 2010

Alla gästrikekommuner riktigt illa ute på Fokus lista över vilka kommuner det är bäst att bo i.

Arbetarbladet skriver om Tidningen Fokus ranking över vilka kommuner i Sverige det är bäst att bo i. Fokus väger samman ett antal olika faktorer och listan ser ut som följer;


Totalranking av 290 kommuner

Gävle: 187
Tierp: 211
Sandviken: 237
Ockelbo: 249
Hofors: 273
Älvkarleby: 286

Det är riktigt illa att alla kommuner i Gästrikland tillhör den nedre halvan i Sverige och det tyder på att vi ett systemfel som måste åtgärdas i landskapet.

Jag har inte sett att den statliga radion har plockat upp den här nyheten men jag har å andra sidan varit borta från länet ett par dagar och bara läst SR Gävleborgs hemsida och där finns inte nyheten med, men man kanske har fullt upp med kommunala invigningar och så vill man inte stöta sig med det parti som styrt Gävle sedan rösträtten infördes.

3 kommentarer:

hanna sa...

kan inte du göra oss alla en tjänst - flytta till Habo, då blir det troligtvis tyst på dig om alla dessa förbannade subjektiva rankningar hit och dit.

Vi som älskar Gästriklands alla kommuner vill bo kvar här och är fullständigt ointresserade av vad ett gäng Danderydsbor tycker om vårt område.

Lägg ner skitsnacket nu!

Lars Beckman sa...

Hanna, anledningen till mitt samhällsengagemang är just att Gästrikland och Gävleborg är ett så bra län som kan bli ännu bättre. Jag är alltså stolt men inte nöjd!

Det är inte en naturlag att Gävle ska vara sämst på allt utan som tur är går utvecklingen att vända med en ny kompetent kommunledning.

Picus.V sa...

Beckman...
Ditt engagemang går ut på att du ska bli försörjd på skattebetalarnas bekostnad.
Glöm det.