Sidor

onsdag 21 april 2010

Rotaryföredrag om företagsklimatet i Gävle i Forsbacka idag.

Idag håller jag ett Rotaryföredrag i Forsbacka om företagsklimatet i Gävle och Gävleborg. Det är riktigt dåligt i Gävle och det finns inte mycket som talar för att Gävle kommer att klättra på Svenskt Näringsliv årliga ranking.

Det är viktigt med ett bra företagsklimat, inte för företagen i första hand, utan för alla de som är arbetslösa som skulle kunna få ett arbete om företagen i ökad utsträckning ville och vågade anställa. När kommer SOS kiosken att få flytta sitt cykelställ några meter? Det är en viktig symbolfråga för det dåliga företagsklimatet i kommunen.

3 kommentarer:

Picus.V sa...

Vad jag kan minnas så har Tekniska kontoret erbjudit SOS-kiosken en lösning. Det är bara att de entrepenörer som ska utföra det vill ha betalt.
Du skriver det själv: När kommer SOS kiosken att FÅ...

Det är vad det handlar om eller hur? Skattebetalarna ska stå för kostnaderna men företagaren ska bestämma hur det ska göras.
http://gd.se/ledare/debatt/1.1735158-vi-kan-inte-satta-lagar-at-sidan

Picus V

Lars Beckman sa...

Frågan om SOS kiosken handlar inte om ekonomi utan om rena dumheter från byråkraterna på Gävle kommun. Jag har sett de förslag man lämnat från företaget med hjälp av skickliga och kunniga arkitekter och det är en lösning som skulle passa alla. Det krävs att politiken går in och styr tjänstemännen.

Picus.V sa...

Så du menar att politiskt valda personer som knappt kan läsa en ritnig, inte har vett och förstånd att kräva vettiga underlag ska köra över tjänstemännen?

Bra att veta.
I januari 2009 kunde vi läsa om detta i AB angående Strömvallen.

– "Jag förstår behovet av en ny arena, men för mig känns förslaget groteskt. Om vi fick se en modell av hur det skulle se ut i verkligheten skulle vi nog bli avskräckta, sade Lena Ödéen, fp, under debatten och fick medhåll när han tyckte att det kändes olustigt att ställas inför ett enda förslag".

http://arbetarbladet.se/nyheter/gavle/1.456035-politisk-splittring-om-stromvallen

Picus V.