Sidor

torsdag 22 april 2010

Ljusnans ledare idag om osund konkurrens i allmänhet och Bollnäs kommuns agerande i synnerhet är mycket läsvärd!

Ljusnan skriver idag om det bygge som Bollnäs kommun genomför av en konferensanläggning som blir en direkt konkurrent till Orbaden och Scandic. Den stora skillnaden är att privata företag själv måste arbeta ihop sina pengar eller låna medan tjänstemän och politiker i offentlig sektor inte tar någon som helst personlig risk när man leker företagare.

Klicka på rubriken så kommer du till den läsvärda ledaren.

4 kommentarer:

PEJ sa...

varför är det ok för privata företag att konkurrera inom välfärden - skola, vård och omsorg, men inte tvärtom ????

Det skulle jag gärna ha ett borgerligt svar på !!

Lars Beckman sa...

Hur menar du? Privata företag som gör en insats inom vården skolan och omsorgen gör det som underentreprenör till den offentliga sektorn. Politikerna beställer och upphandlar en tjänst, på samma sätt som man köper in andra tjänster.

Att en kommun med skattemedel utan personlig risk eller insats bygger en konferensanläggning som konkurrerar ut privata företagare är direkt skadligt för alla, och bland det värsta som politiker i vårt län ägnar sig åt.

hanna sa...

men Beckman - nu gör du mig lite konfuderad.

Är inte ideén med marknadsekonomi att fri konkurrens ska råda???

Då får väl alla konkurrera med alla ? - eller ??

PEJ sa...

såg inte du på Uppdrag Granskning om extremt "saltade" fakturor till kommuner vid "upphandlat verksamhet"....... Så är det i Naiv-Sverige.

Svenska företags vinst-iver är drivande i upphandlingshelvetet som bl.a. NI har skapat.
Friskolor med "inskrivna" barn som inte finns i Sverige. Städföretag som använder svart arbetskraft (papperslösa) för att ruffa åt sig. Senast byggföretag som använder illegal arbetskraft med 15-17 åringar som knappt får äta och sova.

Vad f-n är det ni håller på med ???????