Sidor

fredag 19 mars 2010

Vem säger; Vi ska krossa det socialdemokratiska maktmonopolet?

Maria Wetterstrand miljöpartiet försöker nu att distansiera sig från det socialistiska blocket som hon är en stor del av, genom att i tidningen Fokus säga att miljöpartiet vill krossa det socialdemokratiska maktmonopolet. (klicka på rubriken).

OM det vore sant det Maria Wetterstrand säger så skulle hon självklart inte sätta sig i knäet på Mona Sahlin och socialdemokraterna. Å andra sidan kommer säkert miljöpartiet att få ett stort inflytande i en s-regering med kraftigt höjda energiskatter och bensinskatter så i slutändan blir hon säkert nöjd. Lägg till det vänsterpartiets skattechock så förstår många vad som väntar vid ett eventuellt maktskifte.

Låt gärna Gävle vara ett exempel för övriga Sverige. Här styrs kommunen just av miljöpartiet och vänsterpartiet och socialdemokraterna och man kan ta vilken rankinglista man vill så toppar Gävle listan från fel håll.

Inte minst ungdomsarbetslösheten är förskräckligt hög. Vi har samma nationella regelverk i Sverige så det kan alltså inte vara regeringens fel att det är hög arbetslöshet i vårt län utan det beror på det dåliga lokala företagsklimatet och bristande eller obefintlig kommunal näringspolitik.

Inga kommentarer: