Sidor

måndag 8 mars 2010

SSU Gävleborg vill avskaffa kungahuset och privatisera detsamma

SSU Gävleborg vill avskaffa kungahuset rapporterar Arbetarbladet och man vill även privatisera det enligt samma artikel.

Enligt min uppfattning så är Kungahuset en del av det svenska statsskicket och en mycket bra representant för Sverige utomlands. Det visade också att det behövdes när Kungen talade klarspråk om insatsen under Tsunamin. Marita Ulvskog (s) blev så arg så att hon skakade över det självklara uttalandet att andra länder hjälpte sina medborgare bättre. Kungen gav ett bra uttryck för vad många kände och jag tycker att det ska bli spännande att se hur Daniel Westling kan bidra till att utveckla den svenska Monarkin i framtiden.

Man brukar använda som argument att man inte ska kunna ärva en position och det kan man ha synpunkter på. Å andra sidan verkar det som att det i socialdemokratin och andra partier också att uppdragen går i arv. Hur kommer det sig annars att just Thomas Bodström var aktuell för sitt uppdrag inom partiet? Listan kan göras lång. Även i Gävle har vi ett exempel på Åke Gillström (s) som hjälpte sin dotter Eva Gillström (s) till makten.

Inga kommentarer: