Sidor

fredag 26 mars 2010

Jobben den viktigaste frågan i valet enligt svenska folket - och Moderaterna har den bästa jobbpolitiken enligt samma undersökning.

Den statliga radiokanalen SR Ekot har undersökt vilken fråga som är viktigast för svenska folket inför valet. (klicka på rubriken).

Det är jobben som är viktigast och det parti som har störst förtroende i den frågan är Nya Moderaterna enligt samma undersökning.

Jag är inte förvånad över resultatet men det som är förvånande är att det är så pass många som faktiskt tror att socialdemokraterna har en politik för arbete för när hörde du senast en socialdemokrat säga att vi måste ha fler riktiga jobb i fler växande företag? När socialdemokraterna pratar jobb menar man a-kassa och olika ersättningar men vi säljer inte mer produkter utanför landets gränser beroende på nivån i a-kassan utan det handlar om att vårt svenska näringsliv måste ha de allra bästa villkoren för att klara av konkurrensen på världsmarknaden.

En mycket viktig fråga för vårt län är att man har tillgång till energi till rätt kostnad, vilket är även är viktigt för alla vi som bor i lägenhet eller villa, och här vore det en smärre katastrof att höja energiskatterna med 21 miljarder som Miljöpartiet vill. En röst på Mona är som bekant en röst på Peter också.

3 kommentarer:

PEJ sa...

"Jobben den viktigaste frågan i valet enligt svenska folket - och Moderaterna har den bästa jobbpolitiken enligt samma undersökning".....

Måste ju helt enkelt vara ett skämt !!!!!!

över 400.000 ARBETSLÖSA.........

Lars Beckman sa...

Ja, enligt Dagens Eko så anser svenska folket att moderaterna har den bästa jobbpolitiken. Jag tror också att svenska folket har upptäckt att det har varit en lågkonjunktur i hela världen samtidigt och det är tack vare vår alliansregering som vi har klarat den så bra.

PEJ sa...

Problemet är ju att finanskrisen är över (om man ska tro bankerna) och arbetslösheten fortsätter att ÖKA.
Kan du ge några konkreta exempel på Alliansregeringens arbetsmarknadspolitik ???
Det ända de har gjort är att sänka skatterna (för rika) och avgifterna för arbetsgivare, men det ger inga nya jobb - bara sämre välfärd (=fler arbetslösa från offentlig sektor).