Sidor

onsdag 24 februari 2010

Tommy Berger (s) borde prova leva en vecka i rullstol och pröva hur det är att ta sig ur en säng som svårt funktionshindrad!

Tommy Berger (s) tillika landstingsråd i Gävleborg borde prova att leva som svårt funktionshindrad en vecka av sitt liv. Att vilja kunna sätta sig upp i en säng men inte kunna. Att vilja kunna förflytta sig utan el-rullstol men inte kunna göra detta. Då kanske han skulle ändra uppfattning och följa intentionerna i lagstiftningen om rätten till tekniska hjälpmedel. Landstinget Gävleborg skämmer ut sig varje dag som inte tillhandahåller de hjälpmedel som funktionshindrade får i andra landsting. Som tur är så kommer nu alliansregeringen att lagstifta om att även svårt sjuka i vårt län ska ha rätt till elrullstolar och taklyftar mm som man har i andra län.

Socialdemokraterna säger en sak i retoriken men som vanligt gör man en annan i verkligheten. All heder åt Pernilla Hålen OP assistans och andra som har drivit på i den här frågan och skäms åt socialdemokraterna som inte bums ändrar sitt beslut utan inväntar Regeringens lagtekniska förändring.

Inga kommentarer: