Sidor

tisdag 9 februari 2010

Buster eller Barcelona! Debattartikel i Gefle Dagblad idag.

Niclas Bornegrim och jag har en debattartikel i Gefle Dagblad och Arbetarbladet idag angående haveriet runt Strömvallen området. (klicka på rubriken).

Enligt säkra uppgifter hade Gefle IF styrelsemöte igår och man är djupt upprörd över Gävle kommuns hantering. Det alternativ som Gävle kommun föreslagit (ett b-alternativ) är inte något realistiskt alternativ för dem, då avstår man hellre något bygge alls.

Här är ett klipp från debattartikeln:

Buster eller Barcelona?
Lågbudgetförslaget till ny fotbollsarena vid Strömvallen är ett dråpslag för idrotten i Gävle, tycker Lars Beckman och Niclas Bornegrim, Moderaterna

Det är med djup oro som vi tagit del av mediarapporteringen och den interna hanteringen av en ny framåtsyftande fotbollsarena i Gävle kommun. Vi anser att Gävle har ett stort behov av en modern och funktionell arena för fotbollen. Det är inte viktigt enbart för Gävle utan för hela södra Norrland. Dagens elitidrotter kräver en helt annan arena än den som var modern på 50-talet för att idrottsföreningen ska få den intäktskälla som är nödvändig för att ligga i topp på det sportsliga.

Inga kommentarer: