Stridbara Helene Åkerlind, tidigare s politiker i Gävle, tar upp ett allvarligt problem i statliga Radio Gävleborg idag och det är frågan om toppning av idrottslag för våra barn och ungdomar. (klicka på länken). Helene exemplifierar med sin son som tappade sugen då han aldrig fick spela hockey.
Det Helene egentligen sätter tummen på är dåligt ledarskap. I unga år utvecklas barnen olika och då är det viktigt att alla får vara med i laget och känna tillhörighet och gemenskap. Det är också viktigt att alla får vara med, även funktionshindrade i idrottsrörelsens gemenskap, och tyvärr finns det inte många valmöjligheter för dem i Gävle.
Men det är också viktigt att barnen lär sig att det inte är fel med olikheter och att man kan vara bra på olika saker vid olika tillfällen.
Det är ok att man faktiskt ibland måste toppa ett lag, hur tråkigt det ibland känns som föräldrer men det får inte ske i för unga år och det är viktigt med ett gott ledarskap i föreningen så att alla känner sig delaktiga.
I andra länder, exempelvis Kanada, har man olika lag i samma åldersgrupper där de bästa spelar i en lagserie och man har sedan andra lag i andra serier där man hamnar på den nivå man passar bäst in på. Något för Sverige?
Hur skulle vi klara oss utan Radio Gävleborgs talangjakter, Robinsson och Idol där det är fullkomligt naturligt att någon vinner och att någon blir utslagen?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar