Sidor

söndag 13 december 2009

S mörkar sin skuggbudget!

Socialdemokraterna har tävlat i att vara upprörd över Regeringens förändringar i sjukförsäkringen men det man har glömt att berätta är att man själv gör likadant i sin skuggbudget vilket Expressen visar i en artikel idag. Klicka på rubriken så kommer du till artikeln.

Det är inte rimligt att var 3:e svensk står utanför arbetsmarknaden. Det är alltså en politik för arbete som krävs och det säger sig självt att det inte räcker med 4 år för att ändra många års felaktig politik men helt klart är alliansregeringen på rätt väg vilket inte minst visas i dagens artikel i Arbetarbladet om den unga människa som varit sjukskriven i 11 år!

Så här skriver Expressen:

Men i Socialdemokraternas egen skuggbudget skriver de ingenting om att stoppa utförsäkringen av förtidspensionärer.

Om Socialdemokraterna vill stoppa utförsäkringen av 32000 förtidspensionärer kostar det cirka 3,3 miljarder. Men de tillför inga pengar till detta i sin budget - vilket innebär att de behåller utförsäkringen av förtidspensionärer.

Tabellerna som visar siffrorna över utgifter har till och med tagits bort från den skuggbudget som delades ut till journalister.

Kvar finns bara rubriken "Tabeller över utgifter och skatter".
Under rubriken står det ingenting.

I versionen som finns hos riksdagen däremot finns utgiftstabellerna kvar. Och där finns inte pengarna anslagna som det skulle kosta att stoppa utförsäkringen av förtidspensionärer.

När Veronica Palm debatterade frågan i riksdagen med socialförsäkringsutskottets ordförande, moderaten Gunnar Axén, blev hon så arg att talmannen vid två tillfällen gav henne en tillsägelse.

- Jag aldrig blivit tillsagd av talmannen tidigare, säger hon med ett skratt.
Hon erkänner att Socialdemokraternas skuggbudget innebär att förtidspensionärerna blir utförsäkrade. Men hon menar att partiet i stället tillför pengar till åtgärder som ska aktivera dem och ge dem möjligheter att komma i arbete.

- Vi har valt i den här budgeten att lägga satsningar på lönebidrag och utbildning och omställning, säger Veronica Palm.

Men det är samma sak som regeringen gör, menar Gunnar Axén.
- Vi genomför den största satsningen på arbetslivsinriktad rehabilitering någonsin. De föreslår i grund och botten samma sak, säger han.
Gunnar Axén tycker att Veronica Palm hycklar.
- Hon har stått och gormat om att vi kastar ur folk ur försäkringen, och så erkänner hon att de själva vill kasta ut 32 000 människor ur försäkringen. Det är falskt, säger han.
Varför den ena versionen av skuggbudgeten har censurerats vet inte Veronica Palm.
- Det har jag ingen aning om. Det låter jättekonstigt, säger hon.

Inga kommentarer: