Sidor

måndag 7 december 2009

Offentlig konkurrens!

Arbetarbladet uppmärksammar idag den nya lagstiftning som gäller från 1 januari och som äntligen kan ge företagare ett visst skydd mot att den offentliga sektorn med skattemedel konkurrerar med privata företag. Marina Alfredsson Bror Centerpartiet har med kraft drivit frågan i kommunfullmäktige i Gävle med stöd av bl a Birgitta Bjerken Nya Moderaterna.

Det är för mig obegripligt att det finns så många offentligt anställda tjänstemän och politiker som vill leka företagare för andras skattemedel. Om de ser en affärside så finns det inte någonting som hindrar dem från att faktiskt starta ett eget företag och där pröva sin vingar men de kanske inte kan göra lika dåliga affärer när de själva måste skrapa ihop till sin egen lön och sina egna kostnader?

Gävle Energis VD Per Laurell är ett utmärkt exempel på en skicklig företagsledare på fel plats. Han vill bygga koncerner och imperier enligt många företagare som har utsatts för den nya konkurrensen från det kommunala bolaget Gävle Energi men det kan inte vara ett kommunalt bolags uppgift att bedriva den sortens aggresiva marknadsstrategi. Vill man bygga imperier så ska man göra det som egen företagare eller arbeta i ett privat företag där det råder konkurrens på lika villkor.

1 kommentar:

karlsson Mehterzail sa...

DU BEHÖVER LÅN
Jag fick precis mitt lån på 200 000,00 kr från REMY.CREDIT Skicka e -post till dem nu för ditt lån (remy.credit111@gmil.com) whatsapp: +46769618757 de är de bästa, ge dem ett försök och vittna om att låneförbudet är mycket snabbt och säkert med interstat på 2%
EMIAL: (remy.credit111@gmail.com)
Behöver du ett brådskande lån inom 24 timmar? de har snabbt och enkelt lån till dig Jag heter Karlson från Stockholm Sverige är en ensamstående mamma är mycket nöjd nu med mina 2 barn REMY COMPAY är det bästa få ditt lån idag} Maila honom nu för ett snabblån Mail: remy.credit111@gmail.com
Gud välsigne dig, herr REMY FINK