Sidor

fredag 12 april 2013

GD ledare har skrivit en snabbledare om Blank utspelet.

GD har gjort ett snabbt ledarstick om Blank utspel.

GD ledare, skriven av Karin Bergqvist, avslutar;

Carina Blank skriver i debattartikeln att hon inte tycker att vi ska blunda för problemen. "Problem är ju till för att lösas", konstaterar hon käckt, men den kritiska blicken på de problem Gävle har uteblir och få ge plats åt hennes åsikter om vikten av attityder och att vara stolt över Gävle.

Carina Blank har en poäng i att vara stolt över sin stad och lyfta de positiva aspekterna. För visst har Gävle mycket att erbjuda. Men stolthet minskar inte ungdomsarbetslösheten, får inte skolresultaten att skjuta i höjden, bättrar inte på folkhälsan eller får inte Gävle sjuhus att plötsligt blir Sverigeledande och attraktivt för läkare att jobba vid. Självhävdelsen får inte hit nya etableringar, gör inte att vi får arrangera SM-veckan eller säljer badhus. Stolthet och skryt får inte turister att plötsligt inse att det är i Gävletrakten de ska semestra eller stockholmare att köpa hus här och börja pendla.

Det kräver hårt arbete, satsningar och kloka marknadsföringsstrategier för att sätta Gävle och dess fördelar på kartan. Det kräver - och nu svär vi i s-kyrkan - politisk samling och samarbete och ödmjukhet.

Socialdemokraterna i Gävle har haft chansen att åstadkomma allt detta i snart ett sekel. Förhoppningsvis får någon annan chansen nästa höst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar