Jag äter inte heller surströmming eller pölsa för den delen. Tvi...
Men som vanligt måste vi rätta dig lite. Fisken är tack och lov död (fan vore annars), men rå är den inte. Den är saltad och jäst, vilket är en konserveringsmetod sedan urminnes tider. Tydligen har man på Island något liknade som kallas Surhaj. Jag tänker inte äta det heller...
Problemet med surströmmingen är att den är en fisk som lever i ett förgiftat hav (död eller levande). Det är kanske där vi ska börja.
Förstår dig Beckman :-))
SvaraRaderaJag äter inte heller surströmming eller pölsa för den delen. Tvi...
Men som vanligt måste vi rätta dig lite. Fisken är tack och lov död (fan vore annars), men rå är den inte. Den är saltad och jäst, vilket är en konserveringsmetod sedan urminnes tider.
Tydligen har man på Island något liknade som kallas Surhaj.
Jag tänker inte äta det heller...
Problemet med surströmmingen är att den är en fisk som lever i ett förgiftat hav (död eller levande). Det är kanske där vi ska börja.
Eller????