Sidor

måndag 31 augusti 2015

Mörkröd regering i fritt fall i förtroende!

Inte ens @svtnyheter kunde vinkla om nyheten om den mörkröda regeringens förtroendenas? Romsons ras är unikt? #svpol
http://www.svt.se/nyheter/inrikes/fortroendetapp-for-lofven-och-romson




- Posted using BlogPress from my iPhone

lördag 29 augusti 2015

Viktigt besked till alla som arbetar i basindustrin i Gävleborg - och för oss andra!

Gävleborg är ett extremt energiberoende län så det här är ett mycket viktigt uttalande från Anna! #xpol #jobb #svpol

http://www.dn.se/ekonomi/kinberg-batra-skatten-pa-karnkraft-maste-sankas/


- Posted using BlogPress from my iPad

söndag 23 augusti 2015

Den s v mp styrda kommunala skolan i Bomhus uppmuntrar föräldrar att ta med egna muggar

Samma kommunledning i Gävle som ville köpa ett förlustbolag i vindkraftsbranschen sköter basverksamheten så illa att personalen fått sätta upp lappar om barnen ska ta med egna muggar på den kommunala skolan Vikingaskolan i Bomhus. Är det en rimlig prioritering? GD och AB rapporterar i helgen att Gävle Teater har fått nya stolar för 1.7 miljoner. Är det för att v mp s kommunalråden ska sitta bekvämare? Självklart ska inte familjer vara tvungen att ta med egna muggar till en kommunal skola/fritids. Skäms v mp s i Gävle för era prioriteringar!



- Posted using BlogPress from my iPad

fredag 21 augusti 2015

Vill du bli blockad av statliga SVT Gävleborg på twitter? Länka till den utmärkta artikeln om SVT/SR som en stat i staten

Så läs alltså artikeln och hjälp gärna till att sprida den;

http://www.axess.se/magasin/default.aspx?article=2563#.VddffmZeCnM



http://www.axess.se/magasin/default.aspx?article=2563#.VddffmZeCnM


Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 19 augusti 2015

Politiker ska inte leka företagare - det leder oftast till miljonförluster för skattebetalarna...

I s styrda Gävleborg så har s v mp politikerna en förkärlek för att leka företagare. Det är faktiskt svårt att förstå varför inte de enskilda individerna startar egna företag, istället för att leka med skattebetalarnas pengar. Sanningen till att de inte gör det är sannolikt att de skulle lyckas väldigt dåligt som företagare...eftersom det inte är ovanligt med stora mångmiljonförluster...

Vindkraftsbolaget Samkraft är ett exempel på hur s v mp har låtit miljonerna rulla iväg. Värdefulla miljoner som istället hade kunnat användas till sänkt skatt, eller till förbättrad välfärd.

Många offentliga bolag och verksamheter drivs ofta mycket ineffektivt med stora kostnader för skattebetalarna som en allvarlig konsekvens. I Gävle ligger kommunalskatten väsentligt högre än för jämförbara kommuner, vilket betyder att en barnfamilj i Gävle får lägre köpkraft (konsumtionsutrymme) än motsvarande familj som bor i Uppsala Solna eller Nacka.

Det är inte rimligt och här har vi moderater och alliansen ett arbete att göra nu när s v mp inte har egen majoritet längre. Att se till att kommunalskatten i Gävle återställs till riksgenomsnittet av vad andra kommuner av motsvarande storlek har. Varför ska barnfamiljer i Gävle få en extra straffskatt jämfört med andra familjer i andra kommuner?

Då måste vi också effektivisera de kommunala bolagen och de offentliga verksamheterna. Det handlar inte om att medarbetarna ska springa fortare eller att de gör ett dåligt arbete, utan det handlar om overheadkostnader och sättet att organisera arbetet på. Jämför gärna en Ica butik med Konsum. Hur kommer det sig att Ica handlaren kan ha lägre priser ett bättre sortiment och en bättre butik än Konsum? Ica handlaren har ett personligt ansvar och ett personligt driv som den anställde inte har på motsvarande sätt, och därför blir det bättre. På samma sätt är det med välfärdsföretagaren som sitter uppe mitt i natten och gör sitt pappersarbete för att på dagen kunna driva verksamhet. Det är verkligheten  - långt borta från Jonas Sjöstedts och P1 morgons sluggerretorik. Kunderna är mer nöjda, personalen är mer nöjd i privata verksamheter - och kostnaden blir lägre för oss skattebetalarna. Det visar rapport efter rapport.

S V och MP är en utgiftskartell som har tappat greppet om både ekonomin och styret av Gävle och här kan alliansen nu se till att vi i det parlamentariska läge som råder skapa en bättre kommun för Gävleborna genom att få genomslag för vår politik. Det är inte naturlag att Gävle kommun ska toppa varje rankinglista - från fel håll.

Det blir en spännande höst i Gävle! Under s v mp första tid vid makten i Gävle har man åkt på förlust efter förlust i KS KF och nämnder. Precis som det ska vara när läget är 6 röda politiker 6 allians och 1 sd. i nämnderna. Gävle är inte en enpartistat längre i det avseendet.

 Det som är märkligt är att SD tre gånger aktivt har valt att stödja ett fortsatt s v mp styre i de skarpa voteringar som har varit om ordförande i KF, KS ordförande och ledningen av de kommunala bolagen, men det får väl de väljare som har borgerliga sympatier och som valde att proteströsta på SD fundera på hur klokt det var.




Det är fler som tror på aliens i Sverige än på S jobbpolitik.

http://www.di.se/artiklar/2015/8/17/rekordfa-tror-pa-regeringens-jobbpolitik/



- Posted using BlogPress from my iPad

tisdag 11 augusti 2015

Varför betala?

Gefle Dagblad har som strategi att lägga ut nyheterna på webben först, för den som inte betalar för prenumeration, och sedan blir papperstidningen för prenumeranter ( köpande kunder) en sammanställning för de nyheter som redan är publicerade. Kan någon då förklara eller motivera mig att behålla min prenumeration, när jag som betalande kund får nyheterna 1-5 dagar efter nätet?

Jag har köpt GD sedan 1999 som prenumerant men nu känner man snarast som en idiot som betalar för något som är gratis?!


- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 7 augusti 2015

MP : )





- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 6 augusti 2015

Semester i Florida - med lite båtåkning : )

35 grader varmt i luften, 30 grader varmt i vattnet, och delfiner som hoppar bredvid båten vi har hyrt.. Äntligen lite sommarvärme alltså 😄



tisdag 4 augusti 2015

Allvarligt om v mp s styrda Gävle kommun myglar och trixar för att kringgå lagar och regler!

Det är djupt allvarligt om s v mp styrda Gävle fixar trixar och myglar för att kringgå LOU och andra regler! #svpol

http://www.gd.se/gastrikland/gavle/kommunen-stred-mot-egna-regler-i-upphandling-av-limobaten


- Posted using BlogPress from my iPhone

måndag 3 augusti 2015

Det är skillnad på vi och dom för den fd KGB agenten som är krönikör i Aftonbladet

Är det inte märkligt att det är just han som har varit favorit i media och fått uttala sig om det olämpliga med lejonjakt? Det är väl ingen risk att Aftonbladet granskar just hans egna jakter?



- Posted using BlogPress from my iPad