Sidor

torsdag 1 maj 2014

Rekordfå socialister gick i s tåg i Gävle.

Det var rekordfå socialister som gick i S 1 majtåg i Gävle. Det verkar inte ens ha varit de LO anställda med förbundsanställda och de socialdemokratiska politikerna med förtroendeuppdrag som gick i tåget. Det är Gefle Dagblad som skriver om 1 majtåget. Den s närstående Arbetarbladet skriver att det var 400 demonstranter (jmf med GD 250) och AB skriver heller inte någonting om att det var rekordfå deltagare. Men det beror självklart på andra orsaker än att Arbetarbladet har en s märkt ledarsida, kommer säkert Daniel Nordström att säga.

Varför är då Gävleborna så trötta på S? Ja, självklart beror det på att internet och fria medier har gjort att det är lätt för Gävleborna att jämföra utvecklingen i Gävle med närliggande alliansstyrda städer. Där har man låg arbetslöshet, ett gott företagsklimat och en tillväxt att tala om. I Gävle som styrs av v mp och s kan du ta vilken rankinglista så hamnar vi tyvärr i botten. Men det här är inte en naturlig. Gävle är en fin vacker stad med en närhet till mälardalen som förtjänar bättre.

När konserthuset skulle byggas var dåvarande s politikerna Eva Gillström en av de ivrigaste förespråkarna till bygget. Om bara ett konserthus byggdes så skulle alla problem lösas och Gävle skulle få en växande befolkning och ett bra företagsklimat. Facit finns idag. Konserthuset med orkester har kostat Gävleborna ca 1 miljard sedan invigningen och Eva Gillström har flyttat från Gävle. Kanske tröttnade hon på den höga kommunalskatten i Gävle?

Var det tidigare s kommunalrådet Mats Ågren är skriven vet jag inte, men han tillbringar mycket tid på en anna ort i alla fall. Det var bakgrunden till min fråga till s avgående kommunalråd Carina Blank i veckan - kommer även du att flytta från Gävle efter alla dina misslyckade projekt som kostat Gävleborna så mycket tid pengar och förluster? Att driva igenom en avspärrning av hela centrum - som kommer att kosta många förlorade arbetstillfällen i Gävle, är helt vanvettigt. S V MP drev igenom beslutet med minsta möjliga marginal (en röst som blev två pga en frånvarande i M).

Så jag har full förståelse för att tidigare S politiker inte känner att de har tillfört Gävle särskilt mycket och väljer att flytta till mer välskötta kommuner, men Gävleborna kan vara lugna. Efter valet i höst så börjar det långa och hårda arbetet med att vända utvecklingen till det bättre för vår fina stad.Inga kommentarer: