Sidor

onsdag 31 juli 2013

Det krävs ett maktskifte i Gävle. Debattartikel i Gefle Dagblad idag

http://gd.se/ledare/debatt/1.6129212-det-kravs-ett-maktskifte-i-gavle




- Posted using BlogPress from my iPad

tisdag 30 juli 2013

Mer än märkligt utspel från centerpartiet i Gävleborg mot oss moderater i GD idag..

Centerpartiet i Gävleborg sitter i landstingsledningen tillsammans med mp och s. Det betyder att en borgerlig väljare som röstade för en annan landstingsledning i valet 2010, och som lade sin röst på centerpartiet, i varje fall fick fortsatt s styre i landstinget.

Nu senast så var det en nyhet om att kvinnor som föder barn i Gävleborg skickas hem redan efter 6 timmar. Detta till skillnad från andra landsting som låter nyförlösta kvinnor stanna kvar i värme och tryggheten på sjukhuset i upp till tre dagar. Jag kommenterade självklart detta på facebook, vilket har fått centerpartisten (som alltså är en del av ledningen av den usla sjukvården i länet) kennet Nilshem att gå till personangrepp på mig i GD. Svar är inskickat av mig till tidningen och det blivande landstingsrådet Patrik Stenvard har kommenterat inlägget på sin blogg.

Den enkla frågan som jag ställer till centerpartiets landstingsgrupp är - vill ni ha en förändring av sjukvården till det bättre genom ett alliansstyre i landstinget Gävleborg? Frågan går att besvara ja eller nej. Det är ett viktigt besked som väljarna förväntar sig ett svar på. En allmänborgerlig väljare i Gävleborg som inte vill ha en fortsatt dålig sjukvård måste självfallet rösta på de partier som vill ha en förändring av sjukvården till det bättre, och det var nog många som c väljare som kände sig lurade efter valet 2010 när c gick i samstyre med just s. I de kommuner i länet som före valet 2010 styrdes mellan s och c, så blev närmast c utplånade. Nilshem kommer från Bollnäs, tror jag, och det är bara att läsa hur det gick i kommunvalet för c på val.se

Jag är den första att välkomna in centerpartiet Gävleborg i landstinget in i värmen för ett maktskifte i Gävleborg men vill man vara i allians med s inför valet 2014 så ska jag också vara den första som berättar för en allmänborgerlig väljare att man bör rösta på de partier som vill förbättra sjukvården, inte fortsätta den långa ökenvandringen som innebär att vi ligger sämst till i alla nationella rankinglistor, och som gör att läkarna flyr från vårt län, inte till.


En signal till hockeysverige? Börja spela Hemglass melodi när Malmö kommer på besök?

Så farligt är det väl inte att lyssna till Hemglass snutt en gång i veckan?




- Posted using BlogPress from my iPad

måndag 29 juli 2013

Vackra Hälsingland en sommarkväll i juli!





Carl Bildt!




- Posted using BlogPress from my iPhone

Mitt svar till Handels..

Är nu publicerat på Arbetarbladets hemsida.

Det är bekymmersamt att LO facken i länet inte pratar klarspråk över hur den föreslagna politiken från s v och mp påverkar deras medlemmar negativt.



Svar skickat till GD och AB på Handelsanställdas förbunds debattartikel.

I veckan som gick hade Paul Erik Jensen en debattartikel mot mig i GD och AB om jobben i länet. Jag har skrivit svar på den och skickat till GD och AB..

Det är bekymmersamt att facket ser som sin uppgift att vara kampanjorganisationer för s v och mp istället för att se till medlemmarnas bästa.

söndag 28 juli 2013

Skönt med sol och bad..

Skönt med sol och bad en söndag... Det förtjänar svenska folket... Inför den kommande vintern..

lördag 27 juli 2013

M har en politik för fler i arbete!

Jag och Lasse Molin svarar på s debattartikel i Ljusdalsposten idag. S kör med samma gamla politik. Högre skatter som används till bidrag. Moderaterna har en politik för fler i arbete!

http://helahalsingland.se/insant/insandare/1.6117066-att-ha-jobb-ar-battre-an-att-ha-hog-a-kassa

torsdag 25 juli 2013

Viktiga jobb har skapats i Hudiksvall sedan momsen på mat sänktes!

Mycket intressant rundabordssamtal med jobbskapare i Hudiksvall. 1 företag hade ökat antalet medarbetare från 100 till 130 sedan sänkningen av momsen på mat på restauranger




- Posted using BlogPress from my iPhone

onsdag 24 juli 2013

S i länet försöker förklara varför bidrag är bättre än jobb..

S i länet försöker förklara varför bidrag är bättre än jobb. Går sådär?

http://arbetarbladet.se/2.237/debatt/1.6108316-svar-till-lars-beckman-13-7

http://helahalsingland.se/insant/insandare/1.6105513-borgerliga-nyheter-utarmar-valfarden


- Posted using BlogPress from my iPad

Pressinbjudan utskickad till torsdagens rundabordssamtal i Hudiksvall om effekterna på jobben i Gävleborg med fördubblad arbetsgivaravgift för unga och fördubblad moms på mat på restauranger!


Pressinbjudan; Arbetsgivare i Hudiksvall om konsekvenserna för jobben i Gävleborg av Socialdemokraternas och Vänsterpartiets förslag om höjd arbetsgivaravgift och restaurangmoms
Socialdemokraterna och Vänsterpartiet vill fördubbla arbetsgivaravgiften för unga under 26 år och höja momsen på mat på restauranger. Vilka konsekvenser får det för arbetsgivare i Hudiksvall? Hur mycket mer kommer en eventuell fördubbling av arbetsgivaravgiften för unga att kosta för Gävleborgs arbetsgivare? Hur många färre jobb av det beräknar Riksdagens utredningstjänst?


Torsdagen den 25 juli träffar riksdagsledamot Lars Beckman (M) och kommunalråd Jonas Holm (M) arbetsgivare i Hudiksvall i ett runda bord-samtal där de berättar om vilka konsekvenser oppositionspartiernas förslag skulle få för deras verksamheter.

I samband med runda bord-samtalet presenteras även siffror ur flera rapporter från Riksdagens Utredningstjänst, som bland annat visar hur mycket en höjning av arbetsgivaravgiften för unga under 26 år skulle kosta för länets arbetsgivare samt hur många anställda inom restaurangnäringen som är unga respektive utrikes födda. Dessutom presenteras siffror som visar vad en fördubbling av arbetsgivaravgiften för unga skulle kosta för Gävleborgs landsting och för Hudiksvalls kommun.


Medverkande: Tina och Håkan Strandell, Hogges, John Mildén, Mc Donald’s, Jannis Eskitzis, 49:an samt Mira Jonsson, A-assistans. Dessutom deltar Jonas Holm (M), kommunalråd i Hudiksvall samt Lars Beckman (M), riksdagsledamot Gävleborgs län.

Media hälsas välkomna att delta i slutet av runda bord-samtalet samt att ta del av siffrorna ur rapporterna från Riksdagens Utredningstjänst.

Tid:
torsdagen den 25 juli, kl. 11.00


Kontaktuppgifter:

Lars Beckman (M)

Riksdagsledamot Gävleborgs län

0703 – 61 36 96

tisdag 23 juli 2013

Ibland ska man ha tur..

Efter en kontorsdag i Riksdagen idag, så tillbringas kvällen på Gröna Lund, och ibland ska man ha tur.. Tack nr 10!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Aktuell bild från SVT sport på Facebook!





- Posted using BlogPress from my iPad

Radiotjänst svar visar varför det är Eva Hamilton som styrelseordförande som måste reda ut agerandet från bolaget.

Radiotjänst svar kan kortas till mig i SVD kan kortas till; Vi förstår inte kritiken och vi gör inte några fel.

Det betyder alltså att VD vet vad den högsta juridiska instansen kommer att besluta, trots att vi är mitt i en juridisk process?

Radiotjänst svar visar i själva verket att frågan om Radiotjänst agerande har passerat VD och bolagets ledning (det hade det gjort redan före min debattartikeln) till att nu bli en styrelseordförande. Om inte Eva Hamilton tar sitt ansvar som styrelseordförande och agerar - varför behövs det då en styrelse? Vill hon inte ta det ansvaret som styrelseordförande bör hon avsäga sig styrelseordförandeuppdraget.

Arbetarbladets artikel om att sänkta arbetsgivaravgifter för unga, och sänkt moms på mat, har gett fler jobb!







måndag 22 juli 2013

Ronald Reagan om vikten av öppenhet!







Rundabordssamtalet i Gävle nyss avslutat

Det skulle bli högre arbetslöshet i Gävle om man fördubblade momsen på mat, och arbetsgivaravgifter för unga, och försämrar RUT avdraget.



- Posted using BlogPress from my iPhone

Jack Werner är lojal med sin forna arbetsgivare, och söker nytt jobb inom SVT och SR?

Jack Werner, som är flitig bloggare och fd frilansare på Sveriges Radio mfl har skrivit ett blogginlägg om min kritik mot Radiotjänst. Han söker nya uppdrag åt Sveriges Radio och SVT?

I sak undviker han kliniskt att svara på den mediakritik som sakta men säkert även har börjat blomma upp även i Sverige. Uppdrag Granskning har tittat på hur vissa medier (läs Aftonbladet) förvanskat fakta, och den bok som Jack Werner borde läsa (eller inte om han vill undvika att få sin världsbild förlorad) är Åke Ortmarks memoarer. Han skriver om den vänstervridning som funnits och finns inom SR och SVT. Det är faktiskt ett samhällsproblem, och tack vare de fria medierna som finns i Sverige, inte minst internet, så har vi fått en mer öppen och ärlig samhällsdebatt. Inte minst det här blogginlägget och Jack Werners (som söker jobb i media) visar att man kan ha en helt annan relation till läsarna idag utan ett filter.

Det är viktigt att vi har fria och oberoende medier som granskar makten. Om Jack Werner hade följt den lokala debatten i Gävle så hade han sett att det är bl a därför som jag kritiserat Arbetarbladets kampanj 50 skäl.

Den enkla vägen är självklart att inte kritisera de inslag i media som är vänstervridna men jag tänker fortsätta att påpeka när media vinklar en nyhet på ett märkligt sätt. Att det är ovanligt att politiker gör det visar inte minst att jag 2010 blev uppringd av en ledande företrädare för Sveriges Radio Gävleborg som ifrågasatte mina blogginlägg där jag lyft fram att nyheter kan vinklas på ett annat sätt. Det här med yttrandefrihet gällde tydligen inte Riksdagsledamöter, eller kandidat som jag var då...

Jag ska ta ett exempel. När ska media börja skriva om alla de som har fått jobb tack vare förändringarna i sjukförsäkringen? Bara i min lilla bekantskapskrets finns det flera exempel på personer som har gått från förtidspension till arbete tack vare att Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen numera har fått i uppdrag att hjälpa människor tillbaka till jobb, istället för att passivt förtidspensionera arbetsföra människor. Vad hände med alla de domedagsberättelser i samband med påskupproret exempelvis? När ska media följa upp vad som har hänt med individerna?






söndag 21 juli 2013

Lena Melin skriver om bristen på proportionalitet i de kommunala valen..


Lena Melin skriver om bristen på proportionalitet i de kommunala valen, som även gäller i Gävle. #svpol #Gävle




- Posted using BlogPress from my iPad

DN ledarsida delar min uppfattning om Radiotjänst


DN ledarsida delar min uppfattning om Radiotjänst, och att avgiften ska ersättas av en skatt.


- Posted using BlogPress from my iPad

lördag 20 juli 2013

Nya familjemedlemmen..





- Posted using BlogPress from my iPad

Blank Johansson och Lundgren skriver in sig i Gävles historia som dem som förlorade valet åt s

Det är å andra sidan bra för Gävle! Vi behöver ett framgångsrikt alliansstyre i Gävle och Gävleborg!



- Posted using BlogPress from my iPhone

Gävle behöver en riktig gästhamn! Det får bli en prioriterad uppgift för alliansen efter valet 2014 när vi har tagit över makten i Gävle!

Efter valet i Gävle 2014 när alliansen har tagit över styret så får det bli en prioriterad uppgift att öppna upp Gävle mot havet med en ordentlig gästhamn!

Insändare om tiggeri i Ljusnan mfl

Jag har en insändare i Ljusnan mfl om att Polisen har gjort en rimlig begäran om att förbjuda tiggeri på allmän plats

http://helahalsingland.se/insant/insandare/1.6095079-rimlig-begaran-av-polisen


- Posted using BlogPress from my iPad

fredag 19 juli 2013

Pressinbjudan utskickad till måndagens rundabordssamtal i Gävle!

PRESSINBJUDAN

2013-07-19

Arbetsgivare i Gävle om konsekvenserna av Socialdemokraternas och Vänsterpartiets förslag om höjd arbetsgivaravgift och restaurangmoms
Socialdemokraterna och Vänsterpartiet vill fördubbla arbetsgivaravgiften för unga under 26 år och höja restaurangmomsen. Vilka konsekvenser får det för arbetsgivare i Gävle? Hur mycket mer skulle en fördubbling av arbetsgivaravgiften för unga att kosta för Gävleborgs arbetsgivare?

Måndagen den 22 juli träffar riksdagsledamot Lars Beckman (M) arbetsgivare i Gävle i ett runda bord-samtal där de berättar om vilka konsekvenser oppositionspartiernas förslag skulle få för deras verksamheter.

I samband med runda bord-samtalet presenteras även siffror ur flera rapporter från Riksdagens Utredningstjänst, som bland annat visar hur mycket en höjning av arbetsgivaravgiften för unga under 26 år skulle kosta för länets arbetsgivare samt hur många anställda inom restaurangnäringen som är unga respektive utrikes födda. Dessutom presenteras siffror som visar vad en fördubbling av arbetsgivaravgiften för unga skulle kosta för Gävleborgs landsting och för Gävle kommun.

Medverkande: Susanne Moffat, HomeMaid, Marie Berglund, Elite Grand Hotel, Stefan Carlsson, SOS-Kiosken, Lao Lopez, Harrys samt Tommy Westby, Helt Enkelt bar & kök. Dessutom medverkar Inger Källgren Sawela (M), oppositionsråd i Gävle, Anders Fogéus (M), ordförande i Moderaterna i Gävle samt Lars Beckman (M), riksdagsledamot för Gävleborgs län.

Media hälsas välkomna att delta i slutet av runda bord-samtalet samt att ta del av siffrorna ur rapporterna från Riksdagens Utredningstjänst.

Tid:
måndagen den 22 juli, kl. 11.00

Kontaktuppgifter:
Lars Beckman (M)

Riksdagsledamot Gävleborgs län

0703 – 61 36 96

2 "lame duck" i ledningen för s i Gävle har Elin Lundgren berättat enligt Arbetarbladet..

S i Gävle tänker köra med två s.k "lame duck" till valet 2014. Det betyder alltså att s räknar med att man förlorar valet i Gävle, för varför skulle man annars ha två personer i den yttersta kommunledningen som meddelar att man avgår redan nu?

Det spelar dock inte någon roll vilka personer som leder s eftersom det är partiets politik det är fel på.

Svar i Gefle Dagblad till Handels ombudsman


Mitt svar i @GDnyheter till Handels ombudsman om höjda arbetsgivaravgifter #svpol #skattechock #rödgrönröra

http://gd.se/ledare/debatt/1.6090740-hojda-arbetsgivaravgifter-ger-farre-jobb

- Posted using BlogPress from my iPad

Debattartikel i Svenska Dagbladet om Radiotjänst..

Idag skriver jag i Svenska Dagbladet att Eva Hamilton bör kalla till ett extra styrelsemöte i Radiotjänst.

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/se-over-jakten-pa-licenspengar_8358688.svd






torsdag 18 juli 2013

Besökt föl..

Ikväll besökte vi en framgångsrik lantbrukare i Kungsgården, och passade på att hälsa på hans söta föl..



- Posted using BlogPress from my iPhone

Socialdemokraternas problem är bristen på politik för en framtid i Gävle och det kommer inte att förändras av att några socialister avgår och nya kommer

Jag är inte förvånad över om Arbetarbladets uppgifter är korrekta om att Blank och Johansson avgår. S problem är dock inte personerna utan avsakningen av en politik som löser Gävles många stora och svåra problem. Det kommer inte att förändra sig av att några personer avgår från partiet utan det krävs ett alliansstyre i Gävle. Det har väljarna att se fram emot hösten 2014.


KD och FP kräver höjda alkoholskatter men det är ytterst tveksamt om det vore klokt..

KD och FP kräver kraftigt höjda alkoholskatter i SVD idag. Skatteutskottets ordförande Henrik von Sydow konstaterar att det är en fråga som ska behandlas i höstbudgeten, men han säger också att det är stor risk för att det skulle ytterligare spä på alkoholsmugglingen. Moderaterna i Skatteutskottet besökte förra året Systembolaget i Helsingborg och tullen. Det är uppenbart att svenska folket i stor utsträckning redan har avskaffat monopolet. I Skåne berättade man på systembolaget att man inte sålde volymprodukter längre, utan detta köps i Tyskland och Danmark. Tullen redogjorde för det kommer in mycket stora volymer varje dygn till Sverige. Jag frågade både systembolagets medarbetare och tullens medarbetare hur man ska lösa frågan, och deras rekommendation var lika kort som enkel - ni måste sänka skatterna. Gör det mindre lönsamt att smuggla sprit till Sverige!

När man ska upprätthålla lag och moral så är det viktigt att det finns ett folkligt stöd för frågan. Att nu chockhöja alkoholskatterna som fp och kd kräver, samtidigt som Danmark har sänkt sina alkoholskatter, vore att gynna fel krafter i samhället. Det är självklart ett gott syfte som de partier har som kräver höjda alkoholskatter - att människor ska dricka mindre alkohol - men i det här läget skulle det som Henrik von Sydow säger i artikeln, snarast öka smugglingen och göra det än mer lönsamt att ta in alkohol på fel väg.

Personligen dricker jag inte alkohol utan Coca-Cola men jag vill att vi har en alkoholpolitik som har en stark folklig förankring och som är realistisk. Därför är jag för lägre alkoholskatter och även ett införande av gårdsförsäljning av alkohol så att den som vill kan köpa sin flaska Mackmyra Whisky direkt vid fabriken.

Mycket bra att Polisen vill förbjuda tiggeri i Söderhamn och Bollnäs!

SVT Gävle-Dala rapporterar om att Polisen vill att Söderhamns kommun och Bollnäs förbjuder tiggeri. Det är mycket bra att Polisen agerar förebyggande för att förbjuda tiggeri, så att inte människor utnyttjas. Vi har sett exempel på hur främst människor från forna öststatsländer används för att tigga pengar. Det är inte värdigt ett samhälle att blunda för detta och genom att Polisen nu begär att kommunerna ändrar sina regler så får de ett verktyg för att stävja detta.

onsdag 17 juli 2013

Eva Hamilton, styrelseordförande i Radiotjänst bör kalla till styrelsemöte i bolaget.

Radiotjänst har under en längre tid varit i blåsväder, och som i alla bolag är det alltid styrelsen som är ansvarig för bolaget. Därför bör också Eva Hamilton kalla till ett extra styrelsemöte i bolaget, säger jag till Radio Gävleborg idag.

Det är viktigt att SR SVT UR och Radiotjänst agerar så att man har ett högt förtroende hos allmänheten, eftersom vi genom politiska beslut ger dem möjlighet att med juridiska åtgärder ta in en avgift på över 2000 kronor per år från svenska folket. Om bolaget spårar ur och börjar agera med tvivelaktiga metoder för att ta in avgiften är det ytterst styrelsens ansvar.

Hälften av veden avklarad..

Och jag har använt muskler som har vilat ett tag - känner jag..



- Posted using BlogPress from my iPhone

Dagens projekt!

4 kbm stock ska bli bli ved, som ger värme i kaminen i vinter!






- Posted using BlogPress from my iPhone

Fler jobb i Ljusdal tack vare allansens reformer!

Verkligheten, fler jobb hos företagen i Ljusdal, går alltid före teoretiska proffstyckare. Det är viktigt för jobben i Gävleborg att inte arbetsgivaravgifterna för unga under 26 år fördubblas, och att inte momsen på mat fördubblas på restauranger.

Två restauranger i Ljusdal berättade igår hur många fler anställda de har tack vare alliansens reformer.

http://helahalsingland.se/ljusdal/jarvso/1.6083441-m-vill-behalla-sankt-restaurangmoms



tisdag 16 juli 2013

Bra samtal om konsekvenser av fördubblad moms på mat och arbetsgivaravgifter i Järvsö!







- Posted using BlogPress from my iPhone

Arbetarbladet glömmer bort att berätta att utanförskapet har minskat stort sedan 2006 i länet..

Arbetarbladet har en artikel idag om att försörjningstödet i Gävle har ökat. Det är sant - och det har det gjort sedan 1991, dvs så länge som det finns statistik på Socialstyrelsens hemsida. Välj Gävle kommun och alla år så kan du se utvecklingen av försörjningstöd.

Det är också så samhällets yttersta skyddsnät ska fungera. Den som behöver hjälp med sin försörjning ska få försörjningstöd.

Det Arbetarbladet dock glömmer att berätta för läsarna, är att det totala utanförskapet har minskat kraftigt i Gävle och Gävleborg. Från 25 % i utanförskap till 18 % idag. Eller uttryckt så här; Tidigare var det var 4;e person i vuxen ålder i länet som inte arbetade och idag är det var 5;e person som du ser som är i utanförskap.

Det är fortfarande på tok för många som inte har ett eget jobb att gå till, och vi arbetar varje dag i alliansen för att förbättra läget på arbetsmarknaden, så att fler kan få ett eget jobb att gå till. Ska den nationella politiken få full effekt även i vårt län, så är det viktigt att vi får fler alliansstyrda kommuner. Det är för stora skillnader mellan s styrda kommuner i Gävleborg med allianstyrda kommuner i Uppland exempelvis i nivån på arbetslöshet.



måndag 15 juli 2013

Vackra Hälsingland!





- Posted using BlogPress from my iPhone

Rundabordssamtal med företagare i Ljusdal imorgon med pressträff.

Arbetsgivare i Järvsö om konsekvenserna av Socialdemokraternas och Vänsterpartiets förslag om höjd arbetsgivaravgift och restaurangmoms

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet vill fördubbla arbetsgivaravgiften för unga under 26 år och höja restaurangmomsen. Vilka konsekvenser får det för arbetsgivare inom restaurangnäringen i Ljusdal och Järvsö? Hur mycket mer kommer en eventuell fördubbling av arbetsgivaravgiften för unga att kosta för Gävleborgs arbetsgivare?

Tisdagen den 16 juli träffar riksdagsledamot Lars Beckman (M) arbetsgivare i restaurangbranschen i Ljusdal och Järvsö i ett runda bord-samtal där de berättar om vilka konsekvenser oppositionspartiernas förslag skulle få för deras verksamheter.

I samband med runda bord-samtalet presenteras även siffror ur flera rapporter från Riksdagens Utredningstjänst, som bland annat visar hur mycket en höjning av arbetsgivaravgiften för unga under 26 år skulle kosta för länets arbetsgivare samt hur många anställda inom restaurangnäringen som är unga respektive utrikes födda. Dessutom presenteras siffror som visar vad en fördubbling av arbetsgivaravgiften för unga skulle kosta för Gävleborgs landsting och för Ljusdals kommun.


Medverkande: Inger Ångström, Järvsöbaden, Håkan Carlbom, Järnvägshotellet, Pelle Bergman, Kramsta Gästgård och konferens, Lars Molin (M), oppositionsråd i Ljusdal och riksdagsledamot Lars Beckman (M).

Media hälsas välkomna att delta i slutet av runda bord-samtalet samt att ta del av siffrorna ur rapporterna från Riksdagens Utredningstjänst.

Tid:
 
tisdagen den 16 juli, kl. 11.00

Plats:
Järvsöbaden, Turistvägen 1, Järvsö

Kontaktuppgifter:
Lars Beckman (M)
Riksdagsledamot Gävleborgs län
0703 – 61 36 96

söndag 14 juli 2013

Hur skulle oppositionspartiernas politik drabba Gävleborg?

Presentationen klar inför de kommande veckornas jobb och företagsturne i Gävleborg! #svpol #Gävleborg





Eva Hamilton kan stoppa jakten på datorer och smartphones redan imorgon!


Eva Hamilton, SVT, kan kalla till styrelsemöte i Radiotjänst, när som helst och stoppa jakten på datorer. Det borde hon göra imorgon!

http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/sverige/professor-varnar-for-tv-avgift-for-datorn_8341896.svd

Facket bör namnge de arbetsgivare som inte sköter sig. Vad gör LO åt de låga lönerna i s styrda Gävle kommun?

@beckmansasikter: #facketpavag bör självklart namnge de arbetsgivare som inte sköter sig. Vilken lön betalar s v mp styrda Gävle kommun till unga feriearbetare jmf med Handels kollektivavtal för unga i motsvarande ålder? Tidigare har det varit väsentligt lägre ersättning och frågan är varför inte LO gör en insats för de unga att få en lön som är som kollektivavtalets nivå?

S vill sätta en bild av att allt är sämre idag jmf med 2006 och här kommer Facket i sommarland in i bilden. LO ska säga att allt är sämre, fast det är tvärtom, och GD sprider den socialistiska propagandan vidare med den rubrik s vill ha.

Det seriösa vore alltså, om artikeln stämmer, konstatera att av 280 besökta arbetsplatser hittade man vara fel på 2 ställen. Då har man alltså inte granskat s styrda Gävles låga löner.. Men varför skulle LO hjälpa unga att få rätt lön i en s styrd kommun? Och varför skulle GD granska Gävle kommun?

http://gd.se/nyheter/gavle/1.6074836-samsta-resultatet-pa-tio-ar



Ett stort varmt grattis!







fredag 12 juli 2013

Intressanta siffror för Ljusdal!

Rundabordsamtalet med företagare i Ljusdal på tisdag kommer att bli riktigt bra! Intressanta siffror för Ljusdal från RUT #svpol #Ljusdal




- Posted using BlogPress from my iPhone

torsdag 11 juli 2013

Arbetarbladets ledarsida dömer ut de som arbetar i rutbranschen idag!

@beckmansasikter: Undrar vad den som arbetar i rutbranschen känner när de läser Arbetarbladets förakt för deras värdefulla arbete.

Jag tycker tvärtom att alla människor och alla jobb är lika viktiga. Det visar på en märklig människosyn att dela upp människor efter vilka jobb man har. Arbetarbladets ledarsida borde skämmas idag.

http://t.co/EKkwaZIlrd



onsdag 10 juli 2013

Sommarkväll i Gävle!

Nanne skapar god stämning!



- Posted using BlogPress from my iPhone

Glädjande utveckling av användning av RUT och ROT avdrag i Gävleborg och Sverige!

PRESSMEDDELANDE

2013-07-10

Alliansens rut- och rot-avdrag fortsätter att underlätta människors livspussel! Glädjande ökning av användandet av rut-avdraget i Gävleborgs län!
I dag presenterar Skatteverket ny statistik som visar att intresset för rut och rot fortsätter att öka i landet. Rut-avdraget har den största procentuella ökningen på 14 procent.

För Gävleborgs län har antalet köpare av rot-tjänster minskat något sedan förra året, men antalet som använder rut-avdrag har ökat. De första sex månaderna har 15 742 personer köpt rot-tjänster och 8228 personer köpt rut-rjänster i Gävleborgs län. Motsvarande siffror för samma period förra året är 15 921 respektive 7193 personer.

Antalet rot-företag i länet har minskat något från 1586 stycken till 1570 stycken. Rut-företagen har vuxit rejält från 303 stycken till 386 stycken i länet, en ökning med över 25 procent.

I Gävle är antalet personer som använder sig av rut-avdrag nästan lika många som de som använder rot-avdrag, siffrorna är nu 3171 respektive 4437 personer.

- Det är glädjande att se rut-företagens utveckling i länet. Både rut och rot behövs för att underlätta människors vardag, inte minst för barnfamiljer och pensionärer. Dessutom stimuleras samtidigt både jobb och företagande i länet, säger riksdagsledamot Lars Beckman (M) i en kommentar.
 
- Alla jobb är viktiga och behövs, och genom rut- och rot-avdragen har det skapats värdefulla arbetstillfällen i länet och jag ser gärna en fortsatt ökning av användandet av avdragen, säger Lars Beckman vidare.
 
- Jag har svårt att förstå partier som vill försämra eller helt avveckla rut- och rot-avdragen. Skatteverkets siffror visar att avdragen hjälper många människor att få vardagen att gå ihop, avslutar Beckman.

Länk till Skatteverkets hemsida där siffrorna presenteras:
 
http://www.skatteverket.se/omskatteverket/press/pressmeddelanden/riks/2013/2013/fortsattokningforrotochrut.5.64a656d113f4c75970119c5.html

Kontakt:
Lars Beckman (M)
Riksdagsledamot Gävleborgs län
Skatteutskottet
070 - 361 36 96

20 underbara år..

Idag firar jag och Helen 20-årig bröllopsdag och jag ser fram emot många fler år tillsammans med min älskade hustru.



- Posted using BlogPress from my iPhone

tisdag 9 juli 2013

Lika som bär?

@beckmansasikter: Lika som bär? S valkampanj 2014 i Gävle och @ABnyheter "granskande" journalistik över makten i Gävle? #50skäl http://t.co/qB5e0UfOc4




- Posted using BlogPress from my iPhone

Mindre semester för småföretagare visar ny rapport..

SVT Gävle-Dala tar upp att många småföretagare inte får en riktig semester.


http://www.svt.se/nyheter/regionalt/gavledala/mindre-semester-for-smaforetagare-1

Torbjörn Edlund skriver i Gefle Dagblad om Arbetarbladets kampanj för s - 50skäl!

Torbjörn Edlund skriver i GD om Arbetarbladets kampanj 50skäl som man driver på uppmaning av Carina Blank (s), som vill att vi ska tala väl om Gävle. Det är också självklart att vi alltid ska berömma Gävle och lyfta fram det som är positivt, men samtidigt måste man tala om de stora och svåra samhällsproblem som finns i Gävle. Om man inte ser ett samhällsproblem så kan man inte heller lösa det.

Tänk om Putin hade beordrat media i Ryssland att skriva positivt om Ryssland och Pravda hade gjort det. Hur hade media i Sverige reagerat då? Självklart med förakt för både synen på demokrati hos Putin men även åt Pravda som hade lytt makthavaren.


En underbar härlig sommardag!

Vilken underbar härlig sommardag det är idag! Passa på att njut!!

måndag 8 juli 2013

I Ljusdal är allt möjligt... utom långsiktig planering..


I Ljusdal är allt möjligt. Socialdemokraterna styr i minoritet tillsammans med vänstern. De har stora projekt på gång. Handelsområde på Östernäs som ska ge jobb. Flytt av timmerterminal som ska ge jobb. Ny genomfartsled planeras. En undergång ska binda ihop centrum med Östernäs. Med mera.

I Ljusdal finns inga långsiktsplaner för utveckling och investeringar. Vi tar frågorna som dom kommer säger kommunalrådet Roland Bäckman (S) . Kostnaderna får vi ta ställning till när de kommer.
Utan planering finns stor risk för att de olika projekten bara blockerar varandra, när de ska genomföras inom samma snäva tidsfönster och budgetutrymme. I början av mandatperioden hände inte mycket och nu måste därför allt ske på en gång. Risken är det inte blir mer än en bekant tummetott.  Helt enkelt att projekten schabblas bort i brist på planering och politisk ledarskap.

Ljusdal ligger i topp när det gäller ungdomsarbetslöshet. Även i Ljusdal måste det därför gå att driva flera nödvändiga projekt samtidigt och skapa jobb. Men med det nuvarande kommunalrådets syn på planering och framförhållning blir det svårt. Synd Ljusdal, ni behöver fler jobb!

 

S skattesänkningar gynnade konsekvent de mest rika i Sverige!


S gynnade konsekvent de mest rika med skattesänkningar medan M sänkt skatten för vanliga inkomsttagare skriver Expressen idag.



lördag 6 juli 2013

Tack till sjukvården i Norrbotten!

Ett stort varmt tack till sjukvården i Norrbotten som räddade livet på en närstående person idag! Ambulans med poliseskort mellan Kalix och Sunderby sjukhus räddade livet på den person som drabbades av hjärtattackerna!




- Posted using BlogPress from my iPhone
Nya Moderaterna i Norrbotten under ledning av Johan Johansson kampanjar i Pajala för fler i jobb och mot kilometerskatt!

Roger Toumas är en av Moderaternas kandidat till EU Parlamentet och det är många frågar även om EU.



- Posted using BlogPress from my iPhone

Lindströms Tivoli från Gävle är i Pajala










- Posted using BlogPress from my iPhone

Polcirkeln




- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 5 juli 2013

Stor moderat kampanj i Pajala imorgon!

Imorgon kampanjar Nya Moderaterna under ledning av kollega Johan Johansson mot kilometerskatten i Pajala



- Posted using BlogPress from my iPhone

Även Kennet Lutti sågar Arbetarbladets kampanj 50 skäl!

Även Lutti sågar @ABnyheter #50skäl (och jag undrar vilken riksdagsledamot han menar 😄)

http://www.e-magin.se/v5/viewer/files/viewer_t.aspx?gKey=dfmt9h96#8







- Posted using BlogPress from my iPhone

S skattechock slår hårt mot Norrbotten!

Skattechock i Norbotten 

– så slår den socialdemokratiska kilometerskatten mot jobben och tillväxten i Norrbotten!


Fredag den 5 juli så presenterade Johan Johansson (M) och Lars Beckman (M), moderata riksdagsledamöter från Norrbotten respektive Gävleborg, rapporten ”Skattechock i Norrbotten – så slår den socialdemokratiska kilometerskatten”.

I rapporten så har de båda granskat hur det socialdemokratiska förslaget om att införa en kilometerskatt skulle påverka kostnaderna för att transportera gods i Norrbottens län.

En särskild analys görs av de kostnader som riskerar att uppstå vid de stora transporter som planeras från Northland Resources gruvverksamhet i Pajala.

- Socialdemokraterna vill införa en kilometerskatt i Sverige som skulle betyda kraftigt ökade kostnader för hushållen och företagen i Norrbotten säger Johan Johansson i en kommentar till rapporten. En barnfamilj i ett hushåll med 4 personer skulle få en ökad utgift med över 11 000 kronor för perioden 2014-2018 visar vår utredning.

- För ett företag som Northland visar vår rapport att en kilometerskatt skulle kosta det Pajalabaserade företaget ca 32 miljoner kronor per år, vilket vore ett allvarligt hot jobben i Pajala, men inte bara där - utan för hela näringslivet i Norrbotten säger Johan Johansson.

- Näringslivet i Norrbotten skulle få svårare att klara konkurrensen då alla produkter till och från Norrbotten skulle fördyras avsevärt säger Johan Johansson vidare. Det skulle leda till färre jobb i Norrbotten.

- S vill beskatta avstånd medan vi i alliansen vill bekämpa utsläppen konstaterar Lars Beckman, moderat riksdagsledamot från Gävleborg och verksam i Skatteutskottet.

- S v och mp vill tillsammans höja skatterna i Sverige mycket kraftigt och tillsammans vore det en skattechock för Norrbotten och övriga Sverige. Skattechocken använder partierna till att bygga ut bidragssystemen till människor som inte arbetar avslutar Lars Beckman

För mer information kontakta:

Johan Johansson (M), Riksdagsledamot, Näringsutskottet

Kontakt: 0703-829505

Lars Beckman (M), Riksdagsledamot, Skatteutskottet
070 361 36 96

Hur får vi fler jobb i Sverige?

Jag och Niclas Bornegrim, kommunstyrelsen i Gävle, skriver om hur vi kan skapa fler jobb i Sverige i dagens Gefle Dagblad.

Skattechock för norrbotten med s v och mp föreslagna kilometerskatter!

Pressinbjudan

 
Pressinbjudan;


Skattechock i Norrbotten 

- så slår den socialdemokratiska kilometerskatten

 


Tid: fredag 5/7 klockan 09:30

Plats: Moderaternas partilokal Boden

 

Fredag den 5 juli så presenterar Johan Johansson (M) och Lars Beckman (M), moderata riksdagsledamöter från Norrbotten respektive Gävleborg, rapporten ”Skattechock i Norrbotten – så slår den socialdemokratiska kilometerskatten”.

I rapporten så granskas hur det socialdemokratiska förslaget om att införa en kilometerskatt skulle påverka kostnaderna för att transportera gods i Norrbottens län. En särskild analys görs av de kostnader som riskerar att uppstå vid de stora transporter som planeras från Northland Resources gruvverksamhet i Pajala.

I samband med att rapporten presenteras så anordnas en pressträff där media får en möjlighet att ställa frågor om rapporten.

För mer information kontakta:

Johan Johansson (M), Riksdagsledamot, Näringsutskottet

Kontakt: 0703-829505

Lars Beckman (M), Riskdagsledamot, Skatteutskottet
070 361 36 96

Alla partiledare bland Riksdagens 8 partier läser säkert inte Expressen idag

@beckmansasikter: Det är säkert inte alla partiledare i Riksdagens 8 partier som läser @Expressen dokumentär idag #svpol #almedalen http://t.co/6ihvkwAd2m




- Posted using BlogPress from my iPad

torsdag 4 juli 2013

Statliga SVT slår rekord i sponsring!

Det statliga fria och oberoende @svtnyheter slår rekord i sponsrade inslag. En nyhet som inte SVT redovisar själva.


http://www.resume.se/nyheter/media/2013/07/04/boom-for-sponsrade-budskap-i-svt/



Ingen s regering utan vänsterpartiet enligt Jonas Sjöstedt

Då har svenska folket fått ett tydligt besked av de 3 röda partierna. Det blir ingen röd regering utan vänsterpartiet. Svenska folket kan i så fall se fram emot 90 miljarder i höjda skatter och slut på all valfrihet.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17077772.ab

Statsminister Fredrik Reinfeldt slog publikrekord i Almedalen!




- Posted using BlogPress from my iPhone

Finansminister Anders Borg!

Finansminister Anders Borg ekonomiska seminarium i Almedalen!



- Posted using BlogPress from my iPhone

Grattis USA!




- Posted using BlogPress from my iPhone

DN debatt om arbetet med att ta fram det gemensamma valmanifestet för alliansen. När får vi se v mp och s ta fram motsvarande dokument?

De fem arbetsgrupper som alliansen beslutade tillsätta vid Maramömötet i våras, inleder nu sitt arbete. Fokus ligger på samhällsproblemen och nyfikenhet på lösningar. Tydlighet, arbete och gemenskap står mot osäkerhet, bidrag och splittring, skriver statsråden som ansvarar för arbetsgrupperna.


Att föra Sverige mot full sysselsättning är politikens viktigaste utmaning. I en skör och långsam återhämtning krävs åtgärder för fler jobb för att förhindra att arbetslösheten biter sig fast. I alliansen utvecklar vi nu vår politik inför valet för att stärka förutsättningarna för fler jobb, förbättra elevernas kunskaper i skolan och stärka tryggheten i hela samhället.

Med snart ett år kvar till valet står en enad allians mot en splittrad opposition.


Jämfört med 2006 har antalet sysselsatta ökat med 200 000 personer och utanförskapet har krympt i motsvarande omfattning. Förbättringarna har dock skett utifrån ett läge med stort utanförskap och där sysselsättningen i privat sektor knappt hade ökat alls sedan 1970-talet. Den svåra ekonomiska krisen har dessutom adderat utmaningar för svensk arbetsmarknad som redan är hårt prövad av den tilltagande internationella konkurrensen. Hur jobben ska bli fler är därför vår viktigaste fråga


När alliansens partiledare möttes i Maramö i våras tillsattes fem arbetsgrupper, som vi fick förtroendet att leda. Nu inleder vi det arbetet och lägger grunden för alliansens tredje valmanifest. För att ta Sverige mot full sysselsättning behöver jobben bli fler och människor med svag ställning på arbetsmarknaden ska få fler vägar till arbete. Skolan behöver bättre rusta eleverna för arbetsmarknadens krav och tryggheten i samhället behöver öka. Fokus på samhällsproblemen och nyfikenhet på lösningar ska dominera vårt arbete i de fem grupperna.


Fler jobb och ansvar för ekonomin. Den globala krisen har gjort det svårt för många att komma in på arbetsmarknaden och försvårat kampen mot utanförskapet. Ny energi i jobbpolitiken är därför nödvändigt. Fortfarande lönar det sig för dåligt för stora grupper att arbeta. Därför är skattelättnader för låg- och medel­inkomsttagare viktigt för att jobben ska bli fler. Sveriges höga skatter på jobb med korta eller medellånga utbildningar riskerar att minska jobbtillväxten. Ungdomar, utrikes födda och funktions­hindrade behöver fler vägar till jobb. Olika former av startjobb är viktigt för att sänka trösklarna till arbetsmarknaden. Vi vill i breda uppgörelser med arbetsmarknadens parter utveckla den svenska modellen för att pressa tillbaka utanförskapet.


Kunskapslandet Sverige. Kunskapsresultaten i skolan har sjunkit under en längre tid och vi står inför fortsatta utmaningar. Vi behöver göra mer för att utveckla en kunskapsskola med ökad likvärdighet. Höjd status för läraryrket, med satsningar på lärarnas kompetens och karriärmöjligheter, är viktigt eftersom läraren är avgörande för att höja kunskapsresultaten. Tidigare uppföljningar av elevernas kunskaper och mer undervisningsstöd är andra delar för att öka elevernas kunskaper. Vi vill förbättra kopplingen mellan utbildning och arbete där yrkes- och lärlingsutbildningar är en viktig del. Elever som kommer sent till Sverige och invandrare i vuxen ålder ska möta ett utbildnings­väsende med rätt redskap. En bättre fungerande SFI-undervisning är en viktig pusselbit för att korta tiden till första jobbet. Sverige ska också stärkas som ledande forsknings- och innovationsnation.


Hållbar tillväxt och företagande. Sverige behöver ett starkt näringsliv för att jobben ska bli fler. Goda villkor för entreprenörer tillsammans med höga miljöambitioner ska utmärka Sverige. Vår miljö- och klimatpolitik är ett föredöme och den positionen ska utvecklas. De utmaningar som finns kring att leva och arbeta i hela Sverige behöver mötas med en företagarpolitik så att hela landet kan växa. Det kräver mer av forskning och innovationer, förbättrade villkor för företagande och resurseffektiva energi- och transportsystem. Därför behöver vi begränsa onödigt krångel och höga kostnader för att underlätta för företagen att anställa. Hindren för att etablerade industrier och nystartade företag ska utveckla sin produktion och sin konkurrenskraft i hållbar riktning behöver röjas undan.


Ett Sverige som håller samman. Sverige ska vara ett land som håller ihop, med ett starkt skyddsnät där alla har rätt till trygg omsorg och en hälso- och sjukvård av hög kvalitet. En väl funge­rande välfärd bidrar dessutom till fler jobb och fler som kan jobba. Vi har ökat tillgängligheten, kvaliteten och mångfalden i välfärden, men det finns mycket kvar att göra. Fortfarande behöver vården bli mer tillgänglig och patienter och omsorgstagare bli mer delaktiga. En mångfald av seriösa utförare inom ramen för god ordning och reda i välfärden bidrar till högre kvalitet och ger valfrihet. Även åtgärder för att stötta det civila samhällets engagemang samt ett tydligt fokus på barns hälsa och livsvillkor är prioriterat.


En tryggare vardag för alla. Sverige ska vara ett tryggt land att leva i. Man ska kunna röra sig fritt utan att känna sig orolig för våld och annan brottslighet. Antalet poliser har blivit fler och straffen har skärpts. Resurserna till rättsväsendet har ökat och kampen mot den grova brottsligheten trappats upp. Men många utmaningar återstår. Straffen behöver bättre återspegla brottets allvar. Att förstärka det förebyggande arbetet, säkerställa tidiga och tydliga insatser mot ungdomsbrottslighet, bekämpa den grova brottsligheten och att se över hur andelen uppklarade mängdbrott kan öka är prioriterat.


De fem arbetsgruppernas arbete ska lägga grund för ett framtidsinriktat och ansvarsfullt valmanifest med en gemensam politik för fler jobb, mer kunskap och ökad trygghet. I valet 2014 står Sverige inför ett vägval. Alliansens tydlighet, arbetslinje och gemenskap kommer att stå mot osäkerhet, bidragshöjningar och splittring. Vi i alliansen håller ihop hela Sverige.


Anders Borg (M), finansminister

Maria Arnholm (FP), jämställdhets- och ­biträdande utbildningsminister

Lena Ek (C), miljöminister

Maria Larsson (KD), barn- och äldreminister

Beatrice Ask (M), justitieminister


Läs artikeln i sin helhet:


Titta på Ledarstudion där vi debatterar Arbetarbladets kampanj för s på redaktionell plats!

Jag är med i ledarstudion på Hela Hälsinglands hemsida där vi diskuterar Arbetarbladets kampanj för s på redaktionell plats och Statsministerns tal i Almedalen




- Posted using BlogPress from my iPad

onsdag 3 juli 2013

Basta till matfusket!




- Posted using BlogPress from my iPhone

Staten och kapitalet hos Aftonbladet..

De har aldrig varit med på en Moderat sommarfest..



- Posted using BlogPress from my iPhone

Allvarlig kritik mot Arbetarbladets kampanj för socialdemokraterna. Kommer Arbetarbladet att bli medlemstidning för s?

Jens Runnberg, dalarnas tidning, skriver på ledarsidan om den märkliga kampanj som Arbetarbladet driver på nyhetsplats. Jens går rätt hårt åt mig, men det får man tala när man kritiserar medias vinklingar.

Jens har helt rätt. Det måste finnas en tydlig rågång mellan redaktionen och i det här fallet socialdemokraterna.

Tyvärr så innebär den här kampanjen, som är initierad av att Carina Blank (s) tycker att man ska tala väl om Gävle, att Arbetarbladets trovärdighet får sig en allvarlig törn. Den trovärdigheten gentemot sin självständighet mot socialdemokraterna har Arbetarbladets tidigare ledning byggt upp under en mycket lång tid. Jag vill till och med påstå att arbetarbladets redaktion tillhör en av länets skickligaste men varför säljer man nu bort sin trovärdighet i en kampanj för s?

Det kanske finns en dold plan  - vad vet jag? Att det är tänkt att Arbetarbladet istället för att vara en självständig tidning, ska bli en medlemstidning för Socialdemokraterna i Gävleborg. När tidningen har tappat tillräckligt många prenumeranter och läsare så riskerar man att tappa presstödet på ca 17 miljoner kronor per år. Vad händer då? Ett effektivt sätt att skaffa sig mindre läsare och prenumeranter är självklart att bli husorgan för socialdemokraterna. Som läsare vill jag faktiskt att tidningen ska vara en opolitisk nyhetsförmedlare.

Om den här kampanjen för s hade gått på ledarsidan hade det varit oantastbart och till och med logiskt.

Varför bryr jag mig då om Arbetarbladets trovärdighet? Jag är en stor vän av fria och oberoende medier och det vore mycket olyckligt om Gävle om några år enbart hade en tidning.

Självklart ska vi som oppositionspartier i Gävle granska makten. Tänk er själva om samtliga partier i Gävle skulle skönmåla allt som finns, för att det skulle se bra ut på ytan. Är det ett sådant samhälle vi vill ha? Jag tror på motsatsen. Lyft fram samhällsproblemen och lös dem. På så sätt får vi en attraktivare kommun att bo i, och då finns det 50#skäl till att bo i Gävle.

Jens skriver;

Arbetarbladet har förstås på redaktionell plats refererat ordväxlingen mellan Blank och Beckman. Men Arbetarbladet har också gjort något annat. Tidningen har hörsammat Blanks politiskt motiverade uppmaning att ge Beckmans bild en motbild.

Häromdagen startade Arbetarbladet artikelserien #50skäl, om anledningar att älska Gävle. Bara ett avsnitt, om stadens asfaltsoaser, har hittills publiceras. Helheten kan inte bedömas.
Men ändå – Blank efterfrågar en attityd till Gävle, eftersom den rådande är politiskt besvärande för henne, och Arbetarbladet levererar precis det hon efterfrågar.
På nyhetsplats.

Arbetarbladets chefredaktör Daniel Nordström deklarerar dessutom utan vidare att inspirationen till serien kommer från den politiskt infekterade debatten om bilden av Gävle.
En stor kampanj riktas mot läsarna, precis enligt logiken om hur sociala medier fungerar, där Arbetarbladet samlar in och redovisar läsarnas Gävlehyllningar.
Det är klart att Blank gnuggar händerna.

Chefredaktör Daniel Nordström avvisar en politisk tolkning av att Arbetarbladets nyhetsjournalister gör precis det som S efterlyst.

"Även om Alliansen var vid makten skulle det finnas #50skäl att vara stolt. Detta har inte med politisk ledning att göra", twittrar Nordström, men glömmer uppenbarligen att uppmaningen att förhålla sig så som Arbetarbladet nu gör, det man utan vidare kan kalla en politisk beställning, kommer just från makthavarna (S).

"När nu Arbetarbladet lyfter fram #50skäl att vara stolt över Gävle är det i Beckmans värld i själva verket en kampanj för Socialdemokraterna. Hur han får ihop det har jag ingen aning om", skriver Nordström.

Jag vet att Daniel Nordström inte är så här aningslös. Han tillhör landets mest drivna tidningschefer vad gäller sociala medier. Han vill genomföra en rolig kampanj på nyhetsplats med stor potential för digital läsarmedverkan.

Men att makten i Gävle efterlyst precis detta borde ha tänt alla varningslampor hos Nordström.
En nyhetsredaktions trovärdighet har helt enkelt inte råd med att det på goda grunder sprids en föreställning om att nyhetsredaktionen ger makten det som makten vill ha.

Mackmyra Whisky borde få sälja sina produkter vud fabriken!

En artikel i AB idag om Mackmyra Whisky. Tänk om vi dessutom tillät dem att sälja sina produkter vid fabriken #Gävle




- Posted using BlogPress from my iPad

tisdag 2 juli 2013

Trevliga diskussioner i Almedalen..




- Posted using BlogPress from my iPhone

Arbetarbladet startar kampanjen 50 skäl att rösta rött idag..

@ABnyheter startar en röd kampanj idag där man vill ge Gävleborna #50skäl att fortsätta rösta rött. Kommer man att lyckas? Knappast. Krisen är för djup för Gävle med hög arbetslöshet, dåligt företagsklimat och sjunkande skolresultat. Däremot ska vi självklart vara stolt över Gävle och Gävleborg. Med alliansstyre i Gävle så kommer vi att vända den negativa utvecklingen




- Posted using BlogPress from my iPad

måndag 1 juli 2013

Vi förlorade med 12-0..

RBU skriver på sin hemsida om dagens matcher i el-hockey. @Expressen har också ett klipp, länk från RBU

http://www.rbu.se/nyheter/rbu-motte-politiker-i-elhockeymatcher-i-visby


- Posted using BlogPress from my iPhone

Bra transportmedel i Almedalen

Jag Ulf Berg och Johan Johansson delar lägenhet i Almedalen, och vi bor 4 km utanför Visby, så förutom intressanta seminarier och möten, så får vi bättre kondition.



- Posted using BlogPress from my iPhone

Aftonbladet startar upp ny socialistisk hemsida för unga.. Blir öppet socialistisk även på redaktionell plats.

Dagens Media skriver om att Aftonbladet nu startar upp en ny socialistiskt hemsida för vänsterinriktade unga. Man tänker alltså driva trafik från Aftonbladet till en socialistiskt hemsida för att underlätta för s v och mp att vinna valet. Det betyder rimligen också att Jan Helin vill se en rödgrön valseger i valet 2014 och att det är så man måste läsa Aftonbladet på det redaktionella utrymmet.

En alliansväljare som inte vill stödja s v mp valseger ska alltså undvika att köpa Aftonbladet eller att annonsera i tidningen eller på nätet eftersom tidningen investerar i en rödgrön valseger från redaktionella utrymmet.



Maria Larsson spelar el- hockey





- Posted using BlogPress from my iPhone

Jens Spendrup - industrin tar matchen varje dag!

@beckmansasikter: Jens Spendrup berättar att industrin tar matchen varje dag för att klara konkurrensen #industrimatchen #almedalen




- Posted using BlogPress from my iPhone

El-hockey turnering idag i Almedalen

Idag arrangerar RBU el- hockey turnering i #almedalen13. Kom gärna förbi och heja på @nya_moderaterna lag #svpol

http://www.rbu.se/nyheter/toppolitiker-utmanas-i-el-hockey-i-almedalen


- Posted using BlogPress from my iPhone

Rödgrön straffskatt för barnfamilj att bo i Gävle!

Jag skriver i GD om den rödgröna straffskatten som en barnfamilj får betala extra för att bo i Gävle jämfört med alliansstyrda Uppsala och Nacka

http://gd.se/ledare/debatt/1.6032194-rodgron-straffskatt


- Posted using BlogPress from my iPhone